Afrikan History Week (AHW)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Afrikan History Week (AHW) er en frittstående organisasjon med formål å belyse og presentere afrikansk historie ved hjelp av utradisjonelle virkemidler. Foreningen ble grunnlagt i 2005 av Brother Buntu (Amani Olubanjo Buntu), Lamisi Gurah og Asta Busingye Lydersen for å presentere afrikansk kultur og historie. AHW planlegger og gjennomfører arrangementer som presenterer afrikanske kunstnere, forfattere, artister, filmer, forskere og fagpersoner som synliggjør aspekter ved afrikansk historie og kultur. Foreningen arrangerer hvert år en kulturfestival i september. I tillegg driver organisasjonen med workshops, nettverksbygging og informasjonsvirksomhet. Organisasjonen gir også ut magasinet Kush Magazine i forbindelse med kulturfestivalen.

Synlig – usynlig[rediger | rediger kilde]

«Synlig – Usynlig» har vært et underliggende motto for AHW, som tar utgangspunkt i at afrikanere ofte forblir «usynlige» når det gjelder representasjon og deltakelse i kulturutviklingen selv om de er svært synlige i et hvitt samfunn. Festivalen arrangeres etter modell av lignende festivaler i land som Canada, Jamaica, England, Tyskland og Frankrike.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

I 2011 fikk organisasjonen kritikk av historiker og integreringsarbeider Kristoffer Gaarder Dannevig for å presentere ufaglige konspirasjonsteorier og drive med afrosentrisk identitetspolitikk som Dannevig mente kan bidra til omvendt rasisme.[1] Dette ledet til en debatt i Aftenposten, Ny Tid og NRK P2.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Galt å skylde på Europa», Aftenposten 20. september 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]