Advokatfirmaet Haavind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Advokatfirmaet Haavind AS
Org.formAnsvarlig selskap med delt ansvar
Org.nummer986 420 177
Bransje Juridisk
Etablert1893
HovedkontorOslo, Norge
StyrelederJohnny Johansen
Antall ansatteca. 150 (2018)
Nettsidewww.haavind.no
Haavind holder til i Hydrobygget ved Solli plass i Oslo

Advokatfirmaet Haavind AS er et norsk forretningsjuridisk advokatfirma. Haavind er et fullservice advokatfirma som dekker hele spekteret av juridiske tjenester innen prioriterte bransjesegmenter og er lokalisert i Oslo, med adresse Bygdøy Allé 2 ved Solli Plass. Firmaet er kjent for sin kompetanse innenfor arbeidsliv, IKT, eiendoms- og byggebransjen samt entreprise. [1] Haavind arbeider med både norske og internasjonale virksomheter, i det offentlige og private næringsliv. Firmaet har 40 partnere hvorav flere er aktive medlemmer av offentlige utvalg og interesseorganisasjoner, og rundt halvparten av dem har møterett for Høyesterett.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Haavind er ledet av Managing Partner, Henning Nordtvedt, med egne ledere for de ulike forretningsområdene. I staben har firmaet en organisasjonsdirektør, økonomisjef, direktør for digital forretningsutvikling og innovasjon, HR-sjef og IKT-sjef. Selskapets styre, under ledelse av partner Johnny Johansen, består av fem partnere og to ansatterepresentanter.

Historie[rediger | rediger kilde]

Firmaet ble grunnlagt i 1893 da Jan Groos Helmer ble høyesterettsadvokat og startet sin egen virksomhet. I 1899 kom høyesterettsadvokat Kristen Johanssen inn som deltaker.

Firmaets advokater var aktive under og etter annen verdenskrig, som motstandsfolk, som forsvarere for norske patrioter for tysk krigsrett og som aktorer i saker mot den nazistiske høyesterett og flere av Quislings statsråder. Jens Christian Hauge er blant dem som står sentralt i denne delen av firmaets historie. Han startet sin advokatvirksomhet i 1954, etter å ha vært leder i Milorg og deres representant i hjemmefrontens ledelse under annen verdenskrig, og senere forsvarsminister og justisminister. Han fortsatte sin virksomhet med et stort innslag av oppdrag for det offentlige, men også for næringslivet.

Advokatfirmaet Haavind slik det fremstår i dag, er et resultat av en fusjon i 2000 mellom advokatfirmaene Haavind & Haga, Vislie, Ødegaard & Kolrud, Hauge & Co og Lowzow & Co.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted for advokatfirmaet Haavind