Hopp til innhold

Advokatfirmaet Haavind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Advokatfirmaet Haavind
Org.formAksjeselskap
Org.nummer986420177
BransjeAdvokatfirma
HovedkontorOslo
LandNorge
Nettstedhaavind.no

Advokatfirmaet Haavind AS er et norsk advokatfirma lokalisert i Oslo.

Firmaet arbeider innenfor arbeidsliv, IKT, eiendoms- og byggebransjen samt entreprise.[1][trenger bedre kilde] Firmaet har 40 partnere hvorav flere er medlemmer av offentlige utvalg og interesseorganisasjoner, og rundt halvparten av dem har møterett for Høyesterett.

I 2023 ble firmaet rangert som det 9. største i Norge.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Firmaet ble grunnlagt i 1893 da Jan Groos Helmer ble høyesterettsadvokat og startet sin egen virksomhet. I 1899 kom høyesterettsadvokat Kristen Johanssen inn som deltaker.

Firmaets advokater virket under annen verdenskrig, som motstandsfolk og som forsvarere for nordmenn for tysk krigsrett og etter krigen som aktorer i saker mot den nazistiske høyesterett og flere av Quislings statsråder[trenger referanse]. Jens Christian Hauge var ansatt i firmaet.

Advokatfirmaet Haavind slik det fremstår i dag, er et resultat av en fusjon i 2000 mellom advokatfirmaene Haavind & Haga, Vislie, Ødegaard & Kolrud, Hauge & Co og Lowzow & Co.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Chambers &Partners». Arkivert fra originalen 31. august 2014. Besøkt 31. august 2014. 
  2. ^ Schmidt, Nina (15. mai 2023). «Revisjonsgigantene vokser kraftig - her er omsetningen til de 25 største advokatfirmaene i Norge». www.advokatbladet.no. Besøkt 30. juni 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted for advokatfirmaet Haavind