Address Resolution Protocol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Address Resolution Protocol (ARP) er en protokoll som opererer på datalink-laget i OSI-modellen og brukes til å finne adresser på data datalink-laget utfra adresser på nettverkslaget. ARP er spesifisert i IETF RFC 826. ARP var i utgangspunktet utformet uavhengig av IP-protokollen, men brukes i praksis nesten utelukkende i forbindelse med IP.

Typisk blir ARP brukt på denne måten: En nettverksvert benytter IP-protokollen på nettverkslaget, men for å kommunisere med en annen vert på det lokale nettverket må verten vite MAC-adressen til mottakeren. ARP fungerer på den måten at verten som skal sende en pakke kringkaster en ARP-pakke som inneholder IP-adressen til mottakeren. Sender venter så på et svar fra verten som benytter den IP-adressen. En vert kan også svare på vegne av andre verter. Dette kalles proxy arp.

Hver vert på nettverket vedlikeholder en hurtigbuffer med IP-adresser og tilhørende MAC-adresser for å slippe å gjenta prosessen for hver enkel pakke som overføres. Oppføringer i hurtigbufferen slettes etter en viss tid, og verten må sende en ny ARP-forespørsel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]