Aanund Hylland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Aanund Hylland
Født19. oktober 1949 (68 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo, Harvard Kennedy School
Yrke Samfunnsøkonom, professor
NasjonalitetNorge
Medlem avDet Norske Videnskaps-Akademi

Aanund Hylland (født 19. oktober 1949 i Oslo) er en norsk matematiker og samfunnsforsker.

Hylland tok hovedfag i matematisk logikk ved Universitetet i Oslo i 1974, og tok graden som Ph.D. ved John F. Kennedy School of Government, Harvard University i 1980. Fra 1983 ble han ansatt ved Universitetet i Oslo. I 1987 ble han utnevnt til professor i samfunnsøkonomi og beslutningsteori ved Økonomisk insitutt, Universitetet i Oslo. Hylland var dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiO i perioden 1996-98.

Hylland er styreleder i ARENA - Senter for europaforskning fra 2008, og han er nestleder ved Institutt for samfunnsforskning ved UiO fra 1992. Han var også styreleder for Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi i perioden 2000-09. Hylland har siden 2007 vært leder for Klageutvalget ved Norges forskningsråd.

Hyllands faglige interesseområder er mikroøkonomi, velferdsøkonomi, spillteori og informasjonsøkonomi. Hylland er regnet som en av Norges fremste økonomiske spillteoretiker.

Hylland har publisert en rekke vitenskapelige artikler og har blant annet gitt ut boken Understanding Choice, Explaining Behaviour: Essays in Honour of Ole-Jørgen Skog på Unipub forlag sammen med Jon Elster, Karl Ove Moene med flere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]