90210

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
90210
Generell informasjon
SjangerDramaserie
Prod.landUSA
Sendeår2008
Sesonger5
Episoder114
Lengde36-42 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert på'Beverly Hills 90210 av Darren Star
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
Skaper(e)Darren Star
Prod.leder
 • Gabe Sachs
 • Jeff Judah
 • Rebecca Rand
 • Patricia Carr
 • Lara Olsen
 • David S. Rosenthal
 • Bob Thomas
 • Mark Piznarski
Produsent
 • Shana Stein
 • Michael Pendell
 • Marjorie David
 • Tod Hamel
 • Wendy Stanzler
 • Paul Sciarrotta
 • Robert M. Rolsky
 • Sean Raycraft
 • D. Howard Grisby
 • Scott Weinger
 • Bob Roisky
Tittelmusikk
 • Liz Phair
 • Marc Dauer
 • Evan Frankfort
Musikk
 • Liz Phair
 • Marc Dauer
 • Evan Frankfort
Sending
Periode2. september 200813. mai 2013
TV-kanalThe CW
Teknisk informasjon
Bildeformat1080i (HDTV)
Sideforhold16:9
LydformatDolby Surround
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

90210 er en amerikansk dramaserie for ungdom som gikk på CW Network fra 2008 til 2013. Den ble produsert av CBS Television Studios og utviklet av Rob Thomas, Gabe Sachs og Jeff Judah.

Dette var den tredje serien som sprang ut ifra den lang mer kjente serien Beverly Hills 90210.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Serien handler om familien Wilson fra Kansas som flytter til Beverly Hills. Familien består av pappa Harry, mamma Debbie, datter Annie (spilt av Shenae Grimes), samt sønnen Dixon, som er adoptert. Harry blir ny rektor ved West Beverly Hills High. Harry spilles for øvrig av Rob Estes, kjent fra Silke og Melrose Place.

Datteren Annie føler seg ikke helt hjemme i sitt nye miljø, men blir snart venner med skolens babe, Naomi. Vennskapsforholdet blir imidlertid satt på prøve da Annie blir sammen med Naomis fram-og-tilbake kjæreste, Ethan. Dixon og Erin Silver, Kelly og Davids halvsøster, blir raskt venner og deretter kjærester. En annen jente i klassen deres, Adrianna, sliter med narkotikaproblemer og blir etter hvert gravid. Hun velger å adoptere bort datteren hun føder i siste episode i sesong 1.

Roller[rediger | rediger kilde]

Jennie Garth, som spilte Kelly Taylor i den originale serien, har en fast gjesterolle som Kelly. Kelly er nå rådgiver ved skolen. Hun og Dylan har fått en sønn sammen, men er ikke lenger kjærester. Shannen Doherty gjør også reprise i rollen sin som Brenda Walsh i enkelte episoder. Brenda er fortsatt aktiv med teater. Mot slutten av sesong 1 kommer også Donna Martin på besøk, fortsatt spilt av Tori Spelling. Donna har fått en datter med David og bor sammen med ham i Japan, men nå har de problemer i ekteskapet.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Tracy har en datter, Naomi Clark, som er i et forhold med Ethan Ward. Annie og Ethan begynner også et forhold etter å ha begynt et forhold sommeren før Annie flyttet til Beverly Hills. I løpet av TV-serien veksler Tracy og Naomi mellom å være venner, fiender, eller befinne seg i en kjærlighetstrekant. Deres respektive mødre befinner seg i deres egen kjærlighetstrekant, etter at Tracys ekteskap med Charles Clark imploderer (noe Naomi tar ganske dårlig) og det ser ut til at hun vil ha Harry tilbake. Naomi blir venn med en gruppe eldre kvinner og begynner å flørte med Ozzie, en annen student, og blir senere tiltrukket av en bartender ved navn Liam - som hun snart oppdager er en student på hennes egen alder.

I mellomtiden får Ethan og Annie problemer i forholdet deres, han begynner å tenke nytt om livet sitt etter en bilulykke. Han blir også tiltrukket av Rhonda, en jente han nylig har møtt. Naomis beste venninne, den tidligere stjernen Adrianna Tate-Duncan, kjemper mot narkotika-avhengighet. Kimberly innleder et forhold med lærer og lacrosse-trener Ryan Matthews, noe som får ham i problemer med skolen og han risikerer å miste jobben. Adrianna begynner med rehabilitering, for å få hjelp mot narkotika-problemene hennes. Ved rehabiliteringssenteret innleder hun et forhold til Navid Shirazi, leder for skolens avis og Dixons beste venn - som betalte for rehabiliteringen hennes.

Navid og Adrianna befinner seg i helt forskjellige grupper på videregående. Adrianna var mye mer utadvendt og populær, samtidig som Navid var mye mer fokusert på studiene. Adrianna oppdager senere at hun er gravid, og Navid slår opp med henne når han oppdager dette. Men det blir senere avslørt at faren til Adriannas barn faktisk var Ty, selv om det er uklart når de egentlig hadde sex. Hun og Navid kommer sammen igjen, og de forlover seg. Men han blir opprørt når Adrianna avslører at datteren hennes er barnet til Ty. En annen viktig karakter i serien er Erin Silver, halv-søsteren til Kelly Taylor og David Silver - og Naomis tidligere beste venn, inntil Silvers fars affære blir avslørt av Naomi.

Det avsløres etter hvert at Silver har bipolar lidelse. Kelly Taylor blir Silvers verge etter at moren deres viser seg å være en utilstrekkelig forelder for Silver, på grunn av hennes alkoholisme. Adrianna føder en datter som hun gir fra seg i en adopsjon. Det avsløres også at Brenda har adoptert et barn fra Kina. Ethan begynner å innse de egentlige følelsene sine for Silver, noe som fører til en konfrontasjon med Dixon og et kyss med Silver. Etter en krangel mellom Annie og Naomi stikker Annie av, setter seg alkohol-påvirket i en bil, og kjører over en mann ved et uhell. Annie er ikke sikker på om denne mannen overlevde eller ikke.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Sesong to begynner mot slutten av sommerferien. Naomi er i et forhold med en gift mann, i et forsøk på å komme over Liam - som dukker opp ved West Beverly Hlls på første skoledag, etter å ha vært fraværende hele sommeren. Silver og Dixon blir sammen igjen, men slår opp når han oppdager at Silver kysset Ethan. Det blir også avslørt at Ethan har bestemt seg for å bli værende i Montana, sammen med faren sin. Adrianna er desperat etter å bli en normal tenåring, gir opp å begynne som skuespiller, og til Navids forferdelse blir forholdet deres satt under ytterligere press med ankomsten av Teddy Montgomery - Adriannas tidligere kjæreste, som Adrianna tidligere mistet jomfrudommen sin til.

Annie begynner å å gå på stevnemøter med Jasper som begynte med vennskap, men senere ble til et forhold. Jasper er annerledes enn alle andre gutter Annie tidligere har vært sammen med. Dixon møter en jente som heter Sasha, etter at han begynner sin DJ-karriere og opptrer i nærheten av henne på en yacht - men han lyver til henne om sin virkelige alder. Navid og Adriannas forhold får problemer, når Adrianna fortsetter å synes at Teddy er forlokkende. I mellomtiden opplever Harry og Debbie ekteskapelige problemer, når Harry betror seg til Kelly om familiens problemer. Naomi oppdager at SAT-poengene hennes ikke er høye nok til å komme inn på universitet i California, så hun bestemmer seg for å begynne et forhold til dekanens sønn Richard. Hun faller senere for Richards kamerat, Jamie.

Sasha får endelig vite om Dixons virkelige alder når Debbie ved et uhell viser Sasha, som hun møtte ved en tilfeldighet, et fotografi av sønnen Dixon som bare går på videregående. Silver følger Adrianna til et møte hos Anonyme Alkoholikere hvor hun også får øye på moren sin, Jackie. Silver oppdager at Jackie har brystkreft. Silver flytter inn hos moren sin, for å ta bedre vare på henne. Adrianna slår opp med Navid for å begynne ett forhold med Teddy, men får vite at Teddy ikke ønsker et forhold. Jen manipulerer Naomi til å låne henne en stor sum penger. Navid og Gia begynner å tro at Jasper selger narkotika. Adrianna er opprørt over bruddet med Navid, og begynner igjen med narkotika. Sasha forteller Dixon at hun er gravid, noe både Debbie og Harry tror hun lyver om dette. Senere blir Jackie innlagt på sykehus, hvor Kelly og Jackie forsones før Jackie dør. Navid er vitne til at Adrianna kjøper narkotika fra Jasper, noe som får ham til å konfrontere dem.

Etter juleferien forsøker Jasper i presse Annie til å begynne ett forhold med ham. Men Annie bestemmer seg til slutt for å avslutte hele forholdet deres. Men Jasper forsøker deretter å begå selvmord. Adrianna henvender seg til et annet Anonyme Alkoholikere-medlem Gia for å få hjelp til å holde seg edru. For å gjøre Gias tidligere kjæreste misunnelig, kysser Adrianna henne. Når Gia avslører følelsene sine for Adrianna, blir de kjærester. Men de slår opp etter at Gia er utro mot Adrianna, med sin tidligere kjæreste. Adrianna blir kontaktet av Laurel (moren til Ivy) om en platekontrakt - og hun godtar. Dixon får problemer med gambling, noe som forårsaker flere problemer på skolen med noen gutter han skylder penger til. Dixons problemer med gambling øker når han låner penger fra flere venner - men taper alt sammen. Silver og Teddy innleder et forhold, og fortsetter til tross for at faren hans tilbyr henne penger for å slå opp med Teddy. Teddy er allerede en flink tennis-spiller, og kan ha en lys fremtid foran seg. Men faren hans vil ikke at noen kvinner skal stå i veien for dette.

Jen ønsker ikke at Ryan skal ha noe å gjøre med babyen deres etter at barnet er født, men Ryan insisterer at han ønsker å være involvert. Etter at Liam slår opp med henne, blir Naomi voldtatt av Mr. Cannon, som forteller henne at etter hennes første falske anklager vil ingen tro på henne hvis hun forteller noen om denne voldtekten. Dixon reiser til Australia, sammen med Ivy, etter å ha vært vitne til at foreldrene hans krangler igjen. Harry informerer Debbie om at han har blitt sparket som rektor ved West Beverly etter å ha dekket over en hendelse på skolen for Dixon. Jasper er misunnelig på at Annie og Liam tilbringer så mye tid sammen, og setter derfor fyr på Liams båt som han har jobbet med i veldig lang tid. Liam oppdager dette, og angriper Jasper når politiet ankommer.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Sesong tre begynner med at Beverly Hills blir rystet av et jordskjelv. Naomi bestemmer seg endelig for å anmelde voldtekten hennes av Mr. Cannon, men trekker den tilbake etter å ha oppdaget at saken hennes vil bli mye vanskeligere på grunn av hennes tidligere falske anklager hun kom med tidligere. Senere overhører søsteren hennes Jen samtalen mellom Naomi og Silver. Hun bestemmer seg for å ta saken i egne hender ved hjelp av Ryan, som hadde sett Mr. Cannon og Naomi på skolen når han var der full. Når Naomi finner nok bevis til å gå fremover med anklagene, forsvinner Mr. Cannon. Han kom opprinnelig fra Storbritannia, og hadde faktisk blitt anklaget flere ganger for voldtekt tidligere - før han angrep Naomi. Senere føler Jen at hun er en dårlig mor, og overlater sønnen til Ryan.

I mellomtiden går Annie og Dixon gjennom tøffe tider etter foreldrenes skilsmisse, og de forsøker å holde familien nær. Debbie må håndtere å være en nylig alenemor. Annie har tilbrakt sommeren i husarrest, i tillegg til å være på prøveløslatelse og miste førerkortet. Annie og Liam har følelser for hverandre, men synes det er best å legge dette vekk, slik at det ikke forstyrrer forholdet deres til andre. Annie finner romantikk med en college-student, Charlie, som viser seg å være Liams halv-bror. Liam har et vanskelig forhold til Charlie, på grunn av deres problematiske fortid. Teddy og Silver er glade for å være sammen, men i jordskjelvet skader Teddy beinet - noe som muligens kan ødelegge for resten av tennis-karrieren hans.

Teddy sliter også med sin egen seksualitet, etter å ha innsett at han beruset lå med en annen mann: Ian. Silver slår også opp forholdet med Teddy. I løpet av sommerferien var Adrianna på turné sammen med pop-stjernen Javier. De to blir kjærester, til Navid avslører for Adrianna at han aldri har sluttet å elske henne. Hun dumper derfor Javier, til fordel for Navid. Javier dør i en bilulykke, som Adrianna overlever. Hun stjeler deretter noen av sangene til Javier, og fremfører en av sangene hans på minnegudstjenesten hans. Hun blir deretter utpresset av Javiers onkel, Victor, som begynner som manageren hennes og tar en stor del av inntektene hennes.

Navid, som innser at hun blir utpresset, ber Adrianna om ikke å gi etter for truslene fra Victor. Adrianna bestemmer seg for å ta kontroll over karrieren sin fra Victor, etter å ha sett fotografier av seg selv på forsiden av et magasin. Hun begynner å behandle Victor dårlig, og begynner å fremmedgjøre Navid og vennene hennes. Navid begynner imidlertid å få familie-problemer når han og Silver oppdager at faren hans har ansatt mindreårige jenter til å være med i pornofilmene hans. I mellomtiden er Ivy fremdeles sammen med Dixon, men kommer tilbake fra Australia sammen med sin tidligere barndomsvenn, Oscar. Dette ser ut til å gjøre Dixon ukomfortabel.

Men Oscar har skjulte motiver for å ta hevn på Laurel, Ivys mor, som han mener var ansvarlig for at moren hans begikk selvmord. Oscar har sex med både Ivy og Laurel, og når de oppdager dette blir Ivy opprørt over moren. Dixon slår opp med Ivy av frykt, etter å ha oppdaget av sin tidligere kjæreste Sasha at han kan være HIV-positiv - selv om han senere tester negativt. Det viser seg at Oscar hadde bestukket Sasha, for å fortelle Dixon dette. Dixon og Ivy blir sammen igjen, men Dixon oppdager at Oscar hadde sex med Ivy samme kveld som hun og Dixon hadde kranglet. Dette ødelegger forholdet deres, enda en gang. Naomi begynner å få følelser for Oscar, selv om Ivy har advart henne om ham.

Senere dukker Mr. Cannon opp igjen hos Naomi. Mr. Cannon holder henne som gissel, og inviterer Silver dit. Når hun kommer, binder Mr. Cannon henne også og forteller om planen hans for å bevise sin egen uskyld - og gå til en bank for å tømme Naomis fond. Silver og Naomi slår seg sammen, og angriper Mr. Cannon. Liam forsoner seg med Charlie etter at de diskuterer den fysiske mishandlingen de ble utsatt for som barn. Etter at Charlie oppdager at Annie har ekte følelser for Liam, ønsker han å studere i utlandet, og lar Annie og Liam starte et forhold. Annie begynner imidlertid å få andre problemer når kusinen Emily kommer på besøk fra Kansas. Emily begynner å ta over ting i Annies liv; vennene hennes, skuespiller-rollene hennes, praksisplassen hennes, samt forholdet til Liam.

Teddy sliter fremdeles med sin homoseksualitet, og følelsene for Ian. Etter å ha blitt utpresset anonymt, og med oppmuntring fra Ian, bestemmer Teddy seg for å stå frem som homofil ovenfor vennene sine. Han oppdager senere at Ian var den som utpresset ham, og slår opp med ham. Etter en alvorlig ulykke får Ivy foreskrevet medisinsk marihuana for å lindre angst, og møter Raj. Han avslører for Ivy at han har kreft, og de innleder et nært vennskap. Adriannas hemmelighet om å stjele Javiers sanger avsløres av Victor, noe som skader hennes spirende sang-karriere alvorlig. Navid og Silver har utviklet et hemmelig forhold. Naomi møter Guru Sona, som hun tror har gode intensjoner. Men hun innser senere at Sona svindlet henne for penger. En nerdete fyr, Max, hjelper henne med å få pengene tilbake - hvoretter Naomi utvikler følelser for ham. Naomi og Max begynner i all hemmelighet et forhold for å beskytte deres respektive rykter.

Men etter at presset for å holde ting hemmelige blir for mye for Naomi, bestemmer de seg for å avslutte hele forholdet. En nylig hevngjerrig Adrianna bestemmer seg for å hevne seg på Silver. Silver går på medisin på grunn av bipolar lidelse, men Adrianna byter ut medisinene hennes med et annet produkt. Etter å ha lagt merke til Silvers merkelige oppførsel, griper Navid og Dixon inn og får Silver innlagt på et psykiatrisk sykehus. Annie begynner som personlig assistent for en aldrende skuespillerinne, Marla Templeton. Men Annie bekymre seg for hennes ve og vel, etter at Marla begynner å vise tegn på demens og oppdager brosjyrer om assistert selvmord. Hun overbeviser Marla om å delta på en gjenutgivelse av en av de tidligere filmene hennes, som ser ut til å glede Marla . Men når Annie ankommer Marlas hjem dagen etter, oppdager hun at Marla har begått selvmord. Teddy møter en ny mann, Marco, og de begynner snart et forhold. Jen vender tilbake til California, og forteller Ryan at hun vil ha en ny mulighet til å oppdra sønnen deres.

Rajs helse forverres, noe som gjør ham og Ivy bekymret for livet hans. Ivy og Raj bestemmer seg for å gifte seg. Under utdrikningslaget faller Silvers stjålne medisin ut av veska til Adrianna. Etter å ha blitt avvist av vennene sine og vurderer selvmord, bestemmer Adrianna seg for å bli en bedre person. Etter Marlas død får Annie beskjed om at hun har arvet hele eiendom og penger. Liam bestemmer seg for ikke å gå på college likevel, og heller ta en jobb på en fiskebåt om sommeren. Naomi avslører for Max at hun er gravid.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Sesong fire begynner med at Naomi slår opp med Max, etter å ha sett hans overdrevne lettelse når hun oppdager at graviditeten hennes bare var en falsk positiv test. Mot slutten av sommerferien kommer Liam tilbake fra jobben sin på fiskebåten. Han ber Annie to ganger om å gifte seg med ham, men hun sier nei begge gangene. Liam kjøper seg en pub ved en strand, og begynner å utvikle følelser for en enke han møtte i løpet av sommeren. Samtidig må Ivy takle den følelsesmessige belastningen fra Rajs stadig forverrede helse. Dixon får et mildt hjerneslag, og blir kjørt til sykehuset. Liam forsøker å trøste Silver, som får vite at hun kan ha det samme kreft-genet som forårsaket morens død to år tidligere. Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset, oppdager Dixon at Ivys ektemann Raj har blitt innlagt ved det samme sykehuset og får vite at Rajs kreft har kommet tilbake og han er døende. Naomis søster Jen kommer på et uventet besøk, og ankomsten hennes vekker nok en konflkt mellom de to søstrene.

Denne gangen kjemper søstrene om hengivenhetene til Preston Hillingsbrook, en playboy som kommer fra en familie med mye penger. Når han avslører at det var Naomi han først ble forelsket i, reiser Jen til Paris. Senere blir det oppdaget at for å få tilgang til familiens fond, er Preston Hillingsbrook nødt til å gifte seg før han fyller 28 år. Derfor frir han til Naomi, uten at hun vet om denne klausulen om fondet hans. Annie oppdager sannheten om fondet hans, og ber Preston fortelle sannheten til Naomi. Når Naomi får vite om dette, avbryter hun forlovelsen. Samtidig som Dixon er bortreist, vender Austin tilbake til byen og foreslår at Adrianna bør starte med countrymusikk med hans hjelp. Adrianna godtar tilbudet hans. Samtidig som Austin blir manageren hennes, forsøker han også å styre Adrianna lenger vekk fra Dixon. Navid kommer også tilbake, og avslører at han ønsker å gjenoppta forholdet til Silver. Men både Liam og Navid ønsker å være sammen med Silver. En kamp bryter ut mellom Liam og Navid, under premieren til Liams nye film.

Naomi begynner som bryllupsplanlegger for en ung kvinne ved navn Madison. Men Naomi får sitt livs sjokk når hun får vite at den kommende brudgommen er ingen ringere enn Max, Naomis tidligere kjæreste. Hollys mor gir Naomi et jobb-tilbud hun ikke kan si nei til. Naomi tar i mot tilbudet, men på flyplassen blir hun snakket ut av dette av Austin fordi hun fremdeles er forelsket i Max. Når bryllupet til Madison og Max begynner, avbryter Naomi brått gudstjenestene og innrømmer sin kjærlighet til Max. I mellomtiden er Ivy på vei til Mexico for å være sammen med Diego, som ble deportert fordi han var en ulovlig immigrant i USA. Navid avslører at han ikke er klar for å få en baby, noe som får Silver til å dumpe ham. Hun ønsker fremdeles å bli gravid, og ønsker seg en baby.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Sesong fem begynner med at Dixon har blitt alvorlig funksjonshemmet etter en trafikk-ulykke. Vanessa ønsker en ny mulighet sammen med Liam, men Liam nekter. Liam starter ved et uhell en brann i puben hans. En besatt Vanessa dukker opp igjen, og utpresser Liam til å være i et forhold med henne. Silver oppdager at flere nakenbilder av henne har lekket ut på internett. Sesongen blir avsluttet med en stor eksplosjon ved et teater, hvor flere av hovedpersonene befinner seg. Adrianna ble sittende fast i ruinene etter eksplosjonen, og Navid vender tilbake til scenen hvor han finner Adrianna blant alle ødeleggelsene.

Navid og Adrianna innser deres kjærlighet til hverandre, og lover å tilbringe resten av livet sammen. Naomi arrangerer senre en konsert til minne for denne teater-eksplosjonen, og bestemmer seg senere for å fly til Washington DC. Silver mottar nyheten om at hun har kreft, men hun uttaler at hun ønsker å gjøre alt hun kan for å slåss mot sykdommen. Annie bestemmer seg for å bli værende i Paris, etter at bok-turneen hennes var ferdig. Liam ønsker å fri til Annie.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]