90210

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

90210 er en amerikansk dramaserie for ungdom som gikk på CW Network fra 2008 til 2013. Den ble produsert av CBS Television Studios og utviklet av Rob Thomas, Gabe Sachs og Jeff Judah.

Dette var den tredje serien som sprang ut i fra den lang mer kjente serien Beverly Hills 90210.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om familien Wilson fra Kansas som flytter til Beverly Hills. Familien består av pappa Harry, mamma Debbie, datter Annie (spilt av Shenae Grimes), samt sønnen Dixon, som er adoptert. Harry blir ny rektor ved West Beverly Hills High. Harry spilles for øvrig av Rob Estes, kjent fra Silke og Melrose Place.

Datteren Annie føler seg ikke helt hjemme i sitt nye miljø, men blir snart venner med skolens babe, Naomi. Vennskapsforholdet blir imidlertid satt på prøve da Annie blir sammen med Naomis fram-og-tilbake kjæreste, Ethan. Dixon og Erin Silver, Kelly og Davids halvsøster, blir raskt venner og deretter kjærester. En annen jente i klassen deres, Adrianna, sliter med narkotikaproblemer og blir etter hvert gravid. Hun velger å adoptere bort datteren hun føder i siste episode i sesong 1.

Roller[rediger | rediger kilde]

Jennie Garth, som spilte Kelly Taylor i den originale serien, har en fast gjesterolle som Kelly. Kelly er nå rådgiver ved skolen. Hun og Dylan har fått en sønn sammen, men er ikke lenger kjærester. Shannen Doherty gjør også reprise i rollen sin som Brenda Walsh i enkelte episoder. Brenda er fortsatt aktiv med teater. Mot slutten av sesong 1 kommer også Donna Martin på besøk, fortsatt spilt av Tori Spelling. Donna har fått en datter med David og bor sammen med ham i Japan, men nå har de problemer i ekteskapet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.