Some Enchanted Evening (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Some Enchanted Evening» er en amerikansk sang med melodi av Richard Rodgers og tekst av Oscar Hammerstein II.[1] Den var med i musikalen South Pacific (1949).

I musikalen blir sangen fremført av den franske plantasjeieren Emile de Becque,[2] som forelsker seg i den amerikanske marinesykepleieren Nellie Forbush. I denne sangen synger han om å gripe øyeblikket så det ikke glir bort. I den opprinnelige Broadway-oppsetningen ble rollen som de Becque spilt av Ezio Pinza.[1] Sangen gjorde den tidligere bassangeren på Metropolitan til en favoritt hos publikum og lyttere som vanligvis ikke besøkte eller lyttet på opera.

I filmversjonen ble den fremført av Giorgio Tozzi, som dubbet for Rossano Brazzi[3]

Ifølge kommentaren på DVD-utgivelsen av South Pacific bidrar denne sangen med et eksempel på Hammersteins bruk av verb i sanger. DVD-kommentaren nevner at Lehman Engel mintes hvordan Hammerstein II ønsket å skrive en sang som brukte verb, men ventet ti år med å gjøre det før han skrev denne sangen. Sangen er rik på verb, slik som see, hear og find.

Sangen ble fremført av en omreisende chanteuse i en sentral scene i spillefilmen Crossing Delancy[4]

Foruten innspillinger med Ezio Pinza (albumet med den originale rollebesetningen) og Perry Como ble flere andre versjoner spilt inn på plate.

Innspilte versjoner[rediger | rediger kilde]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Finn Bø har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «En fortryllet aften».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]