Shivers (spill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shivers
UtviklerSierra Entertainment
UtgiverSierra Entertainment
DistributørGOG.com[1]
KomponistGuy Whitmore
PlattformMicrosoft Windows
macOS
Klassisk MacOS
Utgivelse30. september 1995
SjangerEventyr
ModusEnspiller[2]
AldersgrenseUSK 12
Del av en serie
Shivers Two: Harvest of Souls

Shivers er et pek og klikk-PC-spill som ble gitt ut av Sierra Online i 1995.[3] Spillet fikk en oppfølger i 1997 som het Shivers II: Harvest of Souls.[4] I Europa fikk det andre spillet i serien bare navnet «Harvest of Souls». Begge spillene er produsert av Wendy Albee.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sir Hubert Windlenot tilhører den britiske adelen som arkeolog, og medlem av Royal Society. Hans kontroversielle interesser er blant annet teorien om at jorden er hul, Atlantis og kryptozoologi. Dette gjør at han blir ansett som en sprø vitenskapsmann. Han frasa seg sitt liv som adel, flyttet til Amerika, og forsøkte å åpne «Professor Windlenots Museum of the Strange and Unusual» i Mt. Pleasant, Ohio, dedikert til hans merkelige funn og hypoteser. Museet inneholder blant annet en underjordisk labyrint, et drivhus og en diorama dedikert til Atlantis. Men museet ble aldri ferdig før professoren på mystisk vis forsvant.

Spilleren får rollen som en tenåring som, sammen med vennene hans, våger å tilbringe en natt på museets eiendom - som har blitt ansett som hjemsøkt. Ungdommene utforsker museet, og oppdager at samtidig som professoren var på en av hans utflukter, hadde to nerder fra den lokale videregående skolen brutt seg inn i museet og ved et uhell løslatt onde ånder fra en utstilling. Disse åndene, kjent som «ixupi» trakk «livets essens» fra mennesker frem til åndene ble fanget av et fiktivt sør-amerikansk urfolk kalt Zapana. Ixupi er assosiert med kjemiske elementer og materialer, blant annet sand, metall eller elektrisitet, som åndene kan holde til i. Disse førte til at de uheldige tenårene, og til slutt professoren selv, nå var døde.

Spilleren får derfor i oppgave å fange de 10 åndene før solen stiger (selv om det ikke pålegges noen faktisk tidsbegrensning for spillet) og frigjøre de fangede spøkelsene til den savnede professoren og tenåringene. For å oppdage alle disse elementene, må spilleren utforske hele museet ved å passere oppgaver av forskjellig vanskelighetsgrad, labyrinter og hemmelige passasjer. Underveis kan spilleren også finne tekster og dokumenter i spillet som handler om professoren, og eiendelene til de to studentene som utvider bakgrunnshistorien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ (på en) Adventure Gamers, Adventure Gamers-ID 15607, Wikidata Q506391, https://adventuregamers.com/ 
  3. ^ a b «Shivers for Macintosh (1996) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 28. september 2016. 
  4. ^ Rick36. «Shivers II: Harvest of Souls review». www.gameboomers.com. Besøkt 28. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]