Sergio Ramos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sergio Ramos
Sergio Ramos Garcia
Sergio Ramos
Født 30. mars 1986 (28 år)
Camas, Sevilla, Spania
Kallenavn Sergi, Gitano, Comanche, Carapony, Tarzán de Camas, Cuqui, Lobo, Matador, SR4
Høyde 183 cm
Posisjon Forsvar, midtstopper
Klubbinformasjon
Spiller for Real Madrid
Draktnr. 4
Ungdomsklubb
År
1996-2003
Klubber
Sevilla
Klubber*
År Klubber
2003-2005
2005-​
Sevilla
Real Madrid
39 (2)
230 (28)
Landslag**
År
2005-
Lag
Spania
Kamper (mål)
100 (9)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 11. desember 2011
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 18. oktober 2010.

Sergio Ramos García (født 30. mars 1986 i Camas i provinsen Sevilla) er en spansk fotballspiller. Han spiller vanligvis i forsvaret for Real Madrid og Spanias landslag. Ramos kom til hovedstadsklubben fra Sevilla sommeren 2005.

Ramos blir i dag regnet som en av landets beste fotballspillere, etter stabilt og godt spill på både klubb og landslag.

Sergio Ramos kan å behandle ballen både offensivt og defensivt. Han bidrar til å holde ballen i laget og kan være et angrepsvåpen fra stopperposisjon. Han er særdeles god i lufta på grunn av sin fysikk, spenst og timing. Ikke bare hjelper han midtbanen i forsvarsjobben slik en stopper naturlig gjør, men han evner også å avansere i banen med og uten ball. Han kommer enda mer til rette med sine naturlige lederegenskaper i midtforsvaret.


Karriere[rediger | rediger kilde]

Sevilla FC[rediger | rediger kilde]

I Sevilla begynte han som høyreback som han spilte mesteparten av sin karriere i Sevilla. Han fikk sin debut i Sevilla 1.februar 2004, han kom inn som innbytter i 2.omgang. Etter noen år i Primera División med Sevilla var han i stand til å spille overalt på banen. Til og med keeper.[trenger referanse]

Real Madrid CF[rediger | rediger kilde]

Real Madrid CF betalte €27 millioner for Ramos sommeren 2005. Han ble den niende dyreste spilleren som gikk fra Sevilla til Real Madrid. Han fikk nummer 4 etter Fernando Hierro.

Ramos scoret sitt første Champions League-mål mot Olympiakos, i en kamp hvor Real Madrid tapte 2-1. Etterhvert ble Ramos en av yndlingene på Santiago Bernabéu hos fansen. Han begynte med å spille midtstopper i Real Madrid etter hvert og spilte av og til defensiv midtbane og høyre back. Da Christoph Metzelder og Pepe kom til klubben begynte han med å spille fast på høyre back. I den posisjonen har han scoret masse mål for Real Madrid og Spania. Han slo igjennom for fullt sesongen 2006/07. Han scoret fem mål bare på headinger den sesongen. Ramos er en av Real Madrids beste hodespillere.

Så langt i 2007/08 har Ramos vært solid på høyrebacken. Han har noterte seg for tre scoringer i år og har også en del målgivende fra sin høyreback posisjon. Han fikk også prisen for beste andalusiske spiller i 2008.

Sergio Ramos har scoret 23 mål for Real Madrid tilsammen. Da han var yngre spilte han spiss, men i senere tid har han gått over til forsvarsrekken. Han er kjent for sitt kompromissløse spill. En mindre flatterende side ved Sergio Ramos er at han i løpet av sine første fire sesonger for Real Madrid pådro seg hele åtte røde kort, noe som er klubbrekord.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

I 2005 ble Ramos en umiddelbar suksess etter at han debuterte på Spanias U21-landslag, hvor han til slutt endte på seks kamper. 26. mars samme år debuterte han på A-landslaget i en treningskamp mot Kina, hvor Spania vant 3-0. Han var kun 18 år da han debuterte på landslaget, noe som betydde at han ble den yngste spilleren på 55 år i landslagssammenheng. Denne rekorden ble senere slått igjen av Cesc Fàbregas.

Etter en imponerende debut, ble han tildelt en plass i førsteelleveren i en viktig kvalifiseringskamp til VM 2006 mot Serbia og Montenegro. Dette gikk ut over Míchel Salgado, som mistet sin landslagsplass. Han ble like etter presentert i Spanias spillertropp til mesterskapet i Tyskland.

I EM i fotball 2008 spilte Ramos på sin faste høyreback-rolle under hele mesterskapet. Han spilte en avgjørende rolle for at Spania vant EM dette året, etter godt offensivt spill og solid forsvarsspill.

Han var også med i Spanias tropp til Confederations Cup 2009, men den regjerende europamesteren røk ut i semifinalen. De vant imidlertid bronsefinalen mot Sør-Afrika.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Sergio Ramos – bilder, video eller lyd