Pagan’s Mind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Pagans Mind»)
Pagan's Mind
Pagans Mind på Norway Rock Festival 2008
OpphavSkien
Periode2000-
SjangerProgressiv metal
Aktive år2000
Nettstedhttp://www.pagansmind.com
Medlemmer
Nils K. Rue
Jørn Viggo Lofstad
Steinar Krokmo
Stian Kristoffersen
Ronny Tegner
Tidligere medlemmer
Thorstein Aaby
Andre forhold

Pagan's Mind er et progressiv metal-band fra Telemark i Norge.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet Pagan's Mind ble startet i år 2000. Tre av medlemmene; Nils, Stian og Thorstein hadde allerede spilt sammen gjennom 7 år i bandet Silverspoon. Dette var et band med et mer AOR og glam rock-uttrykk.[1] Etterhvert endret stilen og målet til bandet seg, og Jørn Viggo, Steinar og Ronny kom med i det som ble Pagan's Mind. [2] Her ble det skapt musikk som var i en mer heavy og progressive stilretning enn det tidligere bandet. I tillegg har de tema i sine tekster som gjerne omhandler det overnaturlige og ukjente, og eksistensielle spørsmål. [1]

Allerede i 2000 kom debutalbumet Infinity Divine, som ble spilt inn kun kort tid etter at de nye medlemmene var kommet med. Mye av materialet var dermed en slags overgang mellom Silverspoon og Pagan's Mind. Låten A New Beginning, var den eneste på dette albumet som ble skrevet av Pagan's Mind som samlet band.[3] I 2004 ble dette albumet gitt ut på nytt i en remasteret utgave, hvor vokalen var spilt inn på nytt. Da ble også en cover av King Diamond's låt At the Graves lagt til på albumet.

Album nummer to, Celestial Entrance, ble utgitt i 2002. Et konseptalbum som er sterkt inspirert av sci-fi, deriblant tv-serien Stargate. Hovedtemaet omhandler ulike dimensjoner og konsepter ute i rommet. [3] Albumcoveret viser også en stargate.[1] Med dette albumet begynte de å få oppmerksomhet utenfor Norges landegrenser.

I 2003 forlot Thorstein Aaby bandet, grunnet helseproblemer.

To år senere kom bandets tredje album, Enigmatic: Calling. Albumtittelen er en sammensetning av to av låtene på albumet; Enigmatic Mission og Celestial Calling. [1]

Den 28. desember 2007 hadde Pagan's Mind releasekonsert, for sitt fjerde album God's Equation, i Ibsenhuset i Skien. Absinth og Supremacy var support på konserten. I 2009 kom konsertalbumet og DVD-en Live Equation. Konsertopptaket er fra Rockefeller i Oslo, 1. november 2008. I tillegg følger det med en bonusdisk som inneholder blant annet klipp fra releasepartyet for God's Equation på Ibsenhuset, opptak fra ProgPower USA, samt spor fra øvinger.

Albumet Heavenly Ecstasy som kom i 2011, fikk meget gode anmeldelser internasjonalt og nasjonalt, med terningkast 5 i både Verdens Gang og Dagbladet, samt plassering på VG-lista. På dette albumet bryter de litt med de tidligere albumene når det gjelder tema, noe som også gjenspeiles i coveret. Her tar de for seg tema som er mer personlige og som folk der ute i større grad kan kjenne seg igjen i. Men fremdeles i en metaforisk forkledning, uten mangel på mystikk. [4]

Bandet har spilt på ProgPower USA i 2003, 2007 og 2009. Å få spille der i 2003 var et stort høydepunkt tidlig i bandets karriere. Da de kom tilbake igjen til festivalen for fjerde gang den 11. september 2014, spilte de på Center Stage, og valgte å spille inn og filme konserten. Denne konserten ble utgitt på DVD/Blueray, CD og LP i 2015, under tittelen Full Circle. Under konserten ble Celestial Entrance spilt i sin helhet, samt et helt set med utvalg av deres beste materiale.

Fakta[rediger | rediger kilde]

Vokalist Nils K. Rue er også grafisk designer, og har stått for å designe cover til de 4 første studioalbumene. Det finnes gjennomgående tema i disse 4 albumcovrene, gjennom deres blå farge og gjerne en sirkel som er sentral i komposisjonen. Coveret til Heavenly Ecstasy ble derimot lagd av Felipe Machado Franco, i samarbeid med Rue. Dets røde farge og annerledes komposisjon er med på å skape en kontrast til tidligere album, som nevnt over.


I 2008 lagde Pagan's Mind den nye sangen til fotballklubben Odd Grenland, «Helter fra Telemark».

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Dagens medlemmer
Tidligere medlemmer

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d «Intervju, Stian Kristoffersen». Besøkt 1. november 2019. 
  2. ^ «Pagan's Mind, Hjemmeside». Besøkt 1. november 2019. 
  3. ^ a b «Intervju, Nils og Jørn Viggo, 2003». 
  4. ^ «Intervju, Nils K. Rue». Besøkt 1. november 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]