Steinar Krokmo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steinar Krokmo
Født5. feb. 1969Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Steinar Krokmo (født 5. februar 1969) er en norsk heavy metal-bassist. Best kjent er han som bassisten i det norske progressiv metal bandet Pagan's Mind.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Steinar Krokmo ble født og vokste opp i Mo i Rana.

Når han var 12 år gammel kom hans far hjem med en kontrabass. Han måtte stå på 3. trappetrinn i husets trapp for å kunne nå opp til å spille på bassen. [1] Senere fikk han så en elektrisk bass, som satte fart på drømmene.

Krokmo var med i ulike skoleband, hvor han hovedsakelig spilte heavy rock og blues. Det å bo langt nord, hvor man deler av året har korte og mørke dager, førte også til at mye tid ble brukt på musikken.

I 1987 flyttet han til Canada hvor han studerte musikk ved Vanier College i Montréal. Der gjorde han alt fra jazz og storband til oppdrag både innen TV og i musikkstudio. [1]

I senere tid har han selv også vært lærer for elever med bassinstrumentet.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Etter Krokmo kom tilbake igjen til Norge, ble han i 1993 med i et funkmetal band som het Déjà Vu. I tillegg deltok han på konserter med ulike band som trengte en bassist.

I 1997 møtte han Stian Kristoffersen, som på tidspunktet var trommeslager for Trivial Act. Året etter ble han tatt inn som bassist i bandet, da daværende bassist sluttet. Steinar spilte så med Trivial Act over en periode på 3 år.

På slutten av 90-tallet var han med i An evening with Toto Music, et Toto-coverband. Her spilte han også sammen med Jørn Viggo Lofstad og Ronny Tegner. [2]

I 2000 ble Pagan's Mind dannet av Nils K. Rue, Stian Kristoffersen og Thorstein Aaby. Kort tid etter ble også Krokmo, Jørn Viggo Lofstad og Ronny Tegner med i bandet. Dette har siden vært å regne for Krokmos hovedband.

Krokmo har gjort studioarbeid for Shine Dion, Beautiful Sin, Dimension Infinite og flere jazz- og stageband. Sammen med Stian Kristoffersen opptrådte han i et par år med bandet Dimension F3H. I perioder har han også stått på scenen med Jorn.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Pagan's Mind[rediger | rediger kilde]

Andre plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Pagan's Mind, hjemmeside». Besøkt 30.10.2019. 
  2. ^ «Pagan's Daily». Arkivert fra originalen 30. oktober 2019. Besøkt 30.11.2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]