Nina Furu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nina Furu
Født2. aug. 1962Rediger på Wikidata (61 år)
BeskjeftigelseJournalist, skribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Nina Furu (født 2. august 1962[1]) er en norsk journalist, forfatter og kursleder.

Furu har arbeidet med norske nettsider siden 1995, var nettredaktør for magasinene Det Nye og Foreldre & Barn og senere redaktør for portalsatsingen til Orkla Media, Hjemmet Mortensen og Egmont; Hjemmenett (1997–2001).

Furu er nå største eier, kursleder og fagansvarlig i Webgruppen AS, som leverer kurs i webkommunikasjon og digital marketing til profesjonelle i norske bedrifter og etater. Webgruppen leverer også internasjonale sertifiseringskurs i digital marketing fra Digital Marketing Institute.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Nina Furu er vokst opp på Ammerud i Oslo. Hun er utdannet ved Oslo katedralskole, og har eksamen i sosiologi og psykologi fra Universitetet i Oslo. Etter noen år som lærer, skrev hun jevnlig i publikasjonene Digi.no, Det Nye, Allers og Dine Penger.

I 1995 startet hun Barnesiden, et av Norges første nettsteder for barn og startet også den beslektede Ungdomssiden før denne ble innlemmet i Doktor Online. Furu ble da nettredaktør i flere Hjemmet Mortensen-magasiner, og ble ansatt som redaktør i portalsatsningen Hjemmenett da denne ble etablert.

Etter den såkalte dotcom-døden, der Hjemmenett ble avviklet, gikk Furu over til å drive opplæring i nett og nettkommunikasjon. Nettredaktørskolen etablerte hun i 2003, først som en del av kursavdelingen ved Westerdals School of Communication, og siden 2007 som selvstendig kurstilbud i regi av Furus selskap Webgruppen.

Foruten å holde kurs og foredrag, skriver Furu fagbøker om sitt felt og rådgir flere større selskaper om digital markedsføring og webkommunikasjon.

Furu er gift med Jakob Thyness, som også er medeier i Webgruppen.

Publikasjoner[rediger | rediger kilde]

Furu har utgitt bøkene I Arbeid (Schibsted, 1993), Redigering for Web (Høyskoleforlaget, 2001), Webkommunikasjon (Høyskoleforlaget 2006), Slik skriver du for nett (Kommunikasjonsforlaget, 2010), Fra Triggerord til Hashtag (Høyskoleforlaget 2011), Sjangerskriving for digitale kanaler (Cappelen, 2013), Markedsføring og kommunikasjon på nett (Cappelen Damm, 2017).

Hun står også bak et hundretalls artikler på forskjellige nettmagasiner og på sin fagblogg, Ninafuru.no

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nina Furu». nettredaktor.no. Besøkt 4. januar 2009.