Louis J. Ignarro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Louis J. Ignarro
Louis J. Ignarro
Født 31. mai 1941 (73 år)
Nasjonalitet Amerikansk
Institusjoner UCLA School of Medicine
King Saud University
Fagfelt Farmakologi
Kjent for Nitrogenmonoksid
Medlem av National Academy of Sciences
Priser og utmerkelser Nobelprisen i fysiologi eller medisin (1998)

Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i fysiologi eller medisin
1998

Louis J. Ignarro (født 31. mai 1941 i New York) er en amerikansk farmakolog Han ble tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin sammen med landsmennene Robert F. Furchgott og Ferid Murad i 1998 for sine oppdagelser om nitrogenmonoksid som signalmolekyl i hjerte- og karsystemet.

Ignarro tok doktorgrad i farmakologi ved University of Minnesota i 1966. Han er professor i farmakologi ved UCLA School of Medicine's.

Nitrogen (NO) er en gass, som overfører signalene i kroppen. Nitrogenoksid produsert i et celle, krysser cellemembranene til andre celler og regulere funksjonen til disse. Det faktum at en gass kan ha denne funksjonen var en helt ny oppdagelse. Ferid Murad studert hvordan nitroglyserin og andre relaterte stoffer som påvirker hjertet fartøyer arbeidet, og oppdaget 1977 de ga nitrogenoksid, som igjen påvirker hjertemuskelen.

Louis J. Ignarro sitter i The Scientific Advisory Board for Herbalife, men har ifølge sin biografi ikke forsket eller arbeidet med næringslære i løpet av yrkeskarrieren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]