Jack Sonni

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jack Sonni
Født 9. desember 1954 (59 år)
Indiana, Pennsylvania, USA
Yrke musiker, markedsføring
Sjanger Rock
Instrument Elektrisk gitar

Jack Sonni (født 9. desember 1954 i Indiana i Pennsylvania) er en amerikansk gitarist. Han er mest kjent for sin tid som gitarist i rockebandet Dire Straits.

Som 13 åring ble Jack inspirert av John Lennons opptreden på the Ed Sullivan show. Da han først begynte å spille som 13 åring, var det nesten det eneste han gjorde i ungdomsårene.

Dire Straits[rediger | rediger kilde]

Jack jobbet i musikkforretningen Rudy's Music Shop, hvor han ble kjent med Knopfler-brødrene i 1978. Hans gode vennskap med Mark Knopfler gjorde at han ble spurt om å være med i Dire Straits i forkant av innspillingen av Brothers in Arms-albumet, i 1984. Jack takket ja til invitasjonen, og ble med på den påfølgende 12 måneders turneen med 247 konserter i over 100 byer.

Jack skrev det andre verset på Money for Nothing, sangen som har fått utallige utnevnelser og som er husket som en av de aller største rockeklassikerne fra 1980-tallet. I tillegg til at han sang de berømte ordene «I want my MTV» i Money for Nothing, samt at han sang solo på slutten av Expresso Love. Hans outro gitar-riff på den nye versjonen av Wild West End, er kanskje hans beste musikalske bidrag i tiden i Dire Straits. I tillegg hadde han soloer på blant annet Solid Rock, Two Young Lovers og Expresso Love.

Jack var veldig energisk på scenen og var veldig bevegelig, og med en spesiell klesstil skilte han seg ut på scenen. En av hans store helter var Jimi Hendrix, hvor Jack fant inspirasjonen til å spille med skjerf rundt hode. Han var også ofte barbeint på scenen.

Sitat born to rock, born to boogie, born to play...they all fit Jack –Mark Knopfler Sitat

Han har også opptredt og gått i studio med b.l.a: Pete Townshend, Eric Clapton, Keith Richards, Bob Dylan, Nils Lofgren, Sting, Branford Marsalis, Madonna, Stan Lynch, Mike Campbell m.fl.


Etter at turnélivet tok slutt for Sonni, begynte han med markedsføring. Han var direktør for markedskommunikasjon ved Line 6, et California-basert produsent av digitale teknologiprodukter for musikere. Hans bidrag inkluderte bl.a. utvikling, posisjonering og merkevarebygging for det nye selskapet, samt nanvgiving og å skape formen på et historisk produkt, POD.

I 2001 flyttet han videre for å bli visepresident for markedskommunikasjon for Guitar Center. Han hadde ansvar for selskapets reklame, markedsføring og PR. Han forlot stillingen i 2006.

Gitarer[rediger | rediger kilde]

Effekter: Rat Distortion pedal, Ernie Ball volume pedal & Roland Digital Delay

Jim Kelly Amplifiers w 2 2x12 Cabs witth EVL-12L speakers

Personlige liv[rediger | rediger kilde]

I 1988 fikk Jack tvillingdøtre, og bestemte seg for å gi seg med turnelivet, for å oppdra døtrene.

2000-[rediger | rediger kilde]

I dag har Jack bosatt seg i California, hvor han skriver ei bok om livet sitt. Den er ventet å komme ut i midten av 2010. Musikk er kun en hobby for han nå, det samme som surfing.