Hovseter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°56′52,354″N 10°39′27,504″Ø

Hovsetra, 1937

Hovseter er et strøk i bydel Vestre Aker i Oslo. Det ligger mellom Røa og Holmen.

Hovseter var opprinnelig en plass under Hoff gård. Stedet ble i hovedsak utbygd på 1970-tallet som et prosjekt tilknyttet politisk eksperimentell sosiologi og ble oppført under den daværende sosialdemokratiske regjeringen. Bebyggelsen består i stor grad av blokkbebyggelse i lav/medium høyde etter norsk standard. Deler av bebyggelsen er imidlertid eldre, og stammer fra 1950-tallet. Diverse strøk utenfor Hovseter stammer også fra gjenoppbyggingsperioden etter andre verdenskrig i Norge og holder en arkitektur felles for boliger på vestkanten av Oslo, i form av enebolig eller villa-standard. Veier som Gamle Hovsetervei, Henriks vei, Jeppes vei, Pernilles vei, Arnebråtveien, Ankerveien, Røaknekken og Røahagan er bygget i samme tidsperiode og holder derav store arkitektoniske likhetstrekk ved sine karakteristiske etterkrigstiduttrykk gjennom byggestil og materialbruk.

Persbråten videregående skole ligger i området Nordre Huseby i bydel Vestre Aker, rett ved Hovseter stasjon. De flyttet inn i nye lokaler høsten 2007. Huseby skole har også sin beliggenhet i nærheten av Hovseter, og er en barneskole med 515 elever.

På Hovseter ligger også Hovseterklubben, en kommunalt sponset ungdomsklubb som tilbyr diverse fritidsaktiviteter for ungdom i nærmiljøet.

Huseby kompetansesenter ligger også ved Hovseter og var opprinnelig en blindeskole.

Se også[rediger | rediger kilde]

OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.