GoExcellent

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Webhelp Nordic Norway AS
Org.formAksjeselskap
BransjeCallcenter og kundeservice
Etablert2000
MorselskapWebhelp
HovedkontorFrankrikes flagg Paris, Frankrike
LandSverige
Adm.dir.Terje Andreassen
Antall ansatte2000
Omsetning85 millioner euro
Nettstedwww.webhelp.com
GoExcellent i Oslo

GoExcellent AB er en callcenterbedrift virksom i Nord-Europa og med hovedsete i Sverige. Totalt har bedriften drøyt 2 000 ansatte i fire land: Sverige, Finland, Norge, Danmark. Omsetningen er omtrent 85 millioner euro.

Med rundt 20 millioner kundekontakter per år og virksomhet på 13 steder er virksomheten en Nordens største arbeidsgivere for ungdommer under 26 år. Flere steder er GoExcellent blant de største private arbeidsgiverne. Blant kundene finnes Canal Digital, Nespresso, RiksTV, Fortum, Storstockholms lokaltrafik, PlusTV og Telia.

Hovedkontoret er i Solna utenfor Stockholm og det finnes callcentre i blant annet Kalmar, Piteå, Östersund, København, Oslo og Helsingfors, hvert av disse med ca 200-300 arbeidsplasser.

Arne Weinz, en av bedriftens hovedeiere, var med og grunnla bedriften Datasvar allerede 1991, og blir sett på som en pionér i callcenterbransjen. GoExcellent var blant de første NORDMA-godkjente callcentre i Norge høsten 2009.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Bedriften ble grunnlagt i 2000 som Excellent AB av Arne Weinz, Patrik Winqvist og Johan Holm. Etter å ha vokst organisk, og gjennom diverse oppkjøp, fusjonerte man i 2006 med Tradimus AB (dokumentskanning, logistikk etc.). Etter ytterligere en sammenslåing med Personec i 2007 ble Aditro Group AB dannet med Nordic Capital som eier. Aditro tilbød outsourcingtjenester innenfor økonomi, HR, dokumenthåndtering, logistikk og kundeservice. De viste seg dog være vanskelig å selge løsninger over forretningsområdenes grenser og de forventede synergieffektene uteble. I 2009 valgte man derfor å separere kundeservicevirksomheten i den nå frittstående bedriften GoExcellent AB.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]