Final Fantasy VI

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Final Fantasy VI
Utvikler Square
Utgiver SNES
JP Square
NA Square Soft, Inc.
PlayStation
JP Square
NA Square EA
EU SCE Europe
Game Boy Advance
JP Square Enix
NA Nintendo of America
EU Nintendo of Europe
Designer Takashi Tezuka
Serie Final Fantasy
Plattform SNES
PlayStation
Game Boy Advance
Utgivelse SNES
JP 2. april 1994
NA 11. oktober 1994
PlayStation
JP 11. mars 1999
NA 30. september 1999
EU 1. mars 2002
Game Boy Advance
JP 30. november 2006
NA 5. februar 2007
EU 29. juni 2007
Sjanger Konsollrollespill
Modus Enkeltspiller
Aldersgrense 12+
Mediaformat SNES
24 Mbit spillkassett
PlayStation
1 × CD-ROM
Game Boy Advance
64 Mbit spillkassett

Final Fantasy VI er et konsollrollespill utviklet av Square Co. og originalt utgitt til Super Nintendo Entertainment System i Nord-Amerika (som Final Fantasy III) i 1994. Final Fantasy VI ble ikke offisielt utgitt i Europa før i 2002 for Sonys PlayStation. Final Fantasy VI ble også senere utgitt til Game Boy Advance.

Handling[rediger | rediger kilde]

1000 år etter en krig kjent som War of the Magi, der verden nesten ble ødelagt av maskiner som fungerte med magiske krefter, begynner en mann kalt Gestahl å samle soldater til et Imperium for å ta over verden. Hans hær, ledet av generalene Kefka Palazzo, Leo Cristophe og Celes Chere, ved hjelp av en mystisk teknologi kalt Magitek, oppfunnet av en mann ved navn Cid, tar gradvis kontroll, uten videre opposisjon. Det eneste som står i mot imperiet er en liten gruppe rebeller kjent som The Returners.

Spillet begynner med tre personer i Magitek-rustning, Biggs, Wedge, og en ukjent kvinne med magiske krefter, på vei mot minelandsbyen Narshe, for å undersøke en Esper, magiske vesener, som har blitt sett der. De slår lett gjennom landsbyboerne som prøver å gjøre motstand. De når eventuelt fram til Esperen, som reagerer på kvinnen. Biggs og Wedge blir sannsynligvis drept, og kvinnen besvimer. Hun våkner neste dag, og får vite av en mann at hun har blitt holdt under tankekontroll av Imperiet. Hun har hukommelsesfeil, men husker deler av tiden som slave av Imperiet og hennes navn: Terra Branford. Mennene i landsbyen krever å få henne tatt til fange, men mannen lar henne gå. Hun sniker seg ut bakdøren, men blir fanget og slått bevisstløs. En tyv kalt Locke Cole beskytter henne mot Narshes soldater, og de drar til den Imperie-allierte slottsbyen Figaro.

Der møter de kongen av Figaro, Edgar Roni Figaro. Figaro er allierte med Imperiet på utsiden, men jobber sammen med The Returners mot Imperiet. Kefka, Keiser Gestahls høyre hand og general av hans hær, har blitt sendt til Figaro for å finne Terra. Edgar hevder å aldri ha sett henne, og Kefka tenner på Figaro for å overtale ham. Figaro bruker sin forsvarsmekanisme og graver seg under jorden, mens Edgar, Locke og Terra slipper unna Kefka ridende på Chocoboer.

De bestemmer seg for å dra til The Returners' base, og på veien møter de Edgars bror Sabin Rene Figaro, og Shadow, en mystisk leiemorder. Når de kommer fram til basen, forteller Edgar om saken til lederen, Banon. De bestemmer seg for å bruke hennes magiske krefter til å vinne mot Imperiet, og de planlegger å dra tilbake til Narshe for å få Terra til å kommunisere med Esperen. De lar Terra selv få bestemme hva hun vil gjøre. Hun bestemmer seg etterhvert for å gå med på det. Locke må gå til byen South Figaro for å snike seg rundt og finne ut Imperiets planer. Og Edgar, Sabin, Terra og Banon seiler en flåte ned Lete River mot Narshe. I Lete River møter de en sur blekksprut ved navn Ultros, en boss som dukker opp gjentatte ganger i spillet. Etter kampen bestemmer Sabin seg for å gå etter Ultros, og detter av flåten. Spilleren får nå valget mellom å følge tre scenarioer. Et med Locke og hans eventyr i South Figaro, et med Edgar, Terra og Banons gjenkomst til Narshe, og et med Sabin.

I South Figaro møter Locke Imperiets general Celes, som har blitt fengslet for forræderi. Locke sverger å beskytte henne og hun blir med ham til Narshe. På flåten når Edgar, Terra og Banon fram til Narshe, og sniker seg inn. De snakker med lederen for landsbyen der og venter på de andre. Sabin møter etterhvert Shadow igjen og når fram til en imperialsk base. De planlegger å ta over kongedømmet Doma. Samurai-krigeren Cyan Garamonde står imot Imperiet og slår tilbake deres angrep, og de trekker seg tilbake. General Leo, som leder angrepet, blir lurt bort av Kefka, som ikke har noen respekt for noen, og Kefka forgifter vannet til Doma. Alle innbyggerene i Doma, kongen, til og med Cyans sønn og kone blir drept av giften. Cyan blir rasende og drar mot leiren til imperiet. Her får han hjelp av Sabin og Shadow. Etter de slår Imperiet bort, drar Shadow. Sabin og Cyan ender opp på et tog på vei til dødsriket, men slipper unna. Cyan ser sin døde kone og barn her. Etter de slipper av toget, tar de den eneste veien mulig – ned en foss mot ødelandet Veldt. De blir slått bevisstløse i fossen og ender opp nær Veldt. Der møter de Gau, en ung mann som har bodd som en huleboer på Veldt hele livet, og han viser dem en «skinnende skatt»: En dykkerhjelm. De reiser så undervann til Narshe.

I Narshe er alle vennene er samlet igjen. Men Kefka angriper dem, og taper. Terra prøver å kommunisere med Esperen. Men hun reagerer på den og blir forvandlet til en skinnende skikkelse. Ute av kontroll, flyr hun vest, mot byen Zozo. De drar etter henne. De finner henne i Zozo under vakt av en Esper kalt Ramuh, som kan leve blant folk fordi han ser ut som et menneske. Han forteller sannheten om Terra, og at hun er datter av en Esper og et menneske. Han forklarer også at Imperiets Magitek er skapt av Esper-krefter, som har blitt sugd ut av Esperene. Han foreslår at de drar til Imperiets hovedstad Vector og Magitek-laboratoriet der, for å se om noen Espers er i live.

For å komme til Vector, må de ha et luftskip. En mann kalt Setzer Gabbiani har verdens eneste. Setzer er forelsket i operasangerinnen Maria, og Celes ligner henne på en prikk. De lurer da Setzer, men blekkspruten Ultros har en egen plan for å ødelegge operaen. Celes lærer Marias rolle og synger i operaen, men Locke finner ut om Ultros' plan og stopper han. Da dukker Setzer opp og kidnapper Celes. Locke og de andre sniker seg etter, og de gjør et veddemål med Setzer. Setzer blir lurt, og blir med the Returners. De flyr til Vector og Magitek-laboratoriet.

I Magitek-laboratoriet finner de Kefka, som er oppgitt over at han får sugd så lite krefter ut av Esperene får de går tom for energi og dør. Han hiver to utbrukte ned en sjakt, og etter en kamp mot dem, bestemmer de seg for å bli Magicite: Steiner fylt med Espernes energi, som kan lære vanlige mennesker den fortapte kunsten magi. I senteret av laboratoriet møter de Cid, som har undersøkt Esperene. Da dukker Kefka opp, og forstår at Esperenes fulle kraft ligger i Magicite, ikke av å suge ut kreftene deres. Celes blir tatt av Imperiet igjen. De slipper så vidt unna, og en angrende Cid forteller dem om Esperenes hjemmested øst for Vector.

De drar dit med Terra, som nå er bevisst igjen. Døren til Esper-riket reagerer, og åpner seg. De flyr mot Vector og ødelegger Imperiets by. Etter dette besegles døren til Esper-riket. Imperiet gir da opp, og sier det er fred igjen. Etter en bankett med keiser Gestahl, drar Terra og Locke mot byen Thamasa, hvor Esperene dro. De drar sammen med General Leo, Shadow og Celes. Der møter de en gammel magiker ved navn Strago Magus, og hans barnebarn Relm Arrowny. Etter å ha reddet Relm fra en brann, drar de til Esperenes hellige sted i fjellene. Der møter de Ultros igjen, og finner tre hellige statuer – miniaturer av The Warring Triad, de tre gudenes statuer. Men imens angriper Kefka byen Thamasa, og dreper General Leo. Han dreper også alle Esperene med magi, og tar deres Magicite. Gestahl og Kefka bruker de til å skape et helt nytt kontinent, som flyr.

De drar opp mot kontinentet, hvor Kefka og Gestahl skal suge opp kraften fra Warring Triad. Men Kefka bruker kraften til å drepe Gestahl. Han prøver da og dytte statuene, som holder verden i balanse ut av posisjon. Shadow prøver å stoppe ham. Kontinentet begynner å bryte i stikker, men de slipper så vidt unna på luftskipet. Himmelen blir svart, kontinenter bryter sammen, folk blir sugd ned i sprekker. Verden blir ruinert og er forandret for alltid.

Ett år senere våkner Celes i en hytte på en øy. Cid har holdt henne levende mens hun var bevisstløs i ett år. Cid dør, og etterlater ett brev til Celes om en flåte hun kan bruke til å dra vekk fra øya med. Hun gjør det, og møter Sabin igjen. De drar sammen til Mobliz, hvor Terra har mistet lysten til å slåss, og passer på de mange foreldreløse barna. I en kamp mot monsteret som terroriserer byen, blir Terra skadet. Hun blir ikke med Celes og Sabin. De møter på en mann som ligner på Edgar, men kaller seg Gerad. Han planlegger å snike seg inn i Figaro, som har blitt sittende fast under jorden. Han avslører seg selv som Edgar, og tar over Figaro igjen. De drar til byen Kohlingen, hvor Setzer sitter i en bar og har gitt opp. Men han blir overtalt, og henter et luftskip han begravde sammen med sin gamle kjæreste.

Etterhvert drar de til Kefka's Tower, hvor Kefka nå regjerer som en Gud. Etter en lang vei opp tårnet, laget av biter av byene han ødela, finner de endelig Kefka. Kefka har nå blitt sinnssyk, misantropisk og nihilistisk. De slåss mot merkelige monstre, bisarre parodier av kjente kunstneriske mesterverk får de når Kefka, som nå har utviklet vinger og blitt en Gud. Etter det siste slaget, begynner Kefka og løse seg opp, og all hans magi forsvinner. Magien holdt tårnet oppe, og nå raser det sammen. Alle klarer å unnslippe ved å bruke sin kløkt eller spesielle evner. Men, når de ødela statuene i prosessen, begynner magien å forsvinne også. Alle Magicite-biter oppløses, og Terra blir et vanlig menneske igjen. Verden kunne nå bygges opp igjen, og leve uten krig i mange, mange år.