Final Fantasy III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Final Fantasy III
UtviklerSquare
UtgiverSquare
DistributørHumble Store[1]
Nintendo eShop
PlayStation Store
RegissørHironobu Sakaguchi
ProdusentMasafumi Miyamoto
DesignerHironobu Sakaguchi
Hiromichi Tanaka
Kazuhiko Aoki
ProgrammererNasir Gebelli
ForfatterKenji Terada
KunstnerYoshitaka Amano
KomponistNobuo Uematsu
PlattformNintendo Family Computer
UtgivelseJP 27. april 1990
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 12
Format4-Mbit spillkassett
Nettstedwww.finalfantasy3.eu.com
Del av serien Final Fantasy

Final Fantasy III (ファイナルファンタジーIII Fainaru Fantajī Surī) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square (nå Square Enix) i 1990 til Nintendo Family Computer (Famicom, kjent internasjonalt som Nintendo Entertainment System) som en del av Final Fantasy-serien. Det er det første Final Fantasy-spillet som inneholder jobb-byttesystemet og var et av de største rollespillene skapt for Nintendos konsoll.

Spillet kom ikke ut i Nord-Amerika eller Europa før det ble utgitt til Nintendo DS. Denne utgivelsen hadde oppgradert grafikk og lyd, men fulgte samme historie som den tidligere utgivelsen. Det handler om fire helter som drar ut i verden for å stoppe en truende ondskap fra å ødelegge alt liv. De fire heltene begynner som «Freelancers», men kan etter hvert endre yrke etter spillerens behov. Dette systemet var revulosjonerende for sin tid.

Final Fantasy III ble godt mottatt da det kom ut i Japan og DS-versjonen fikk også en ganske god mottakelse. Noen av klagene involverte at spillets litt søte design kanskje ikke passet seg så godt, og at grafikken og lyden kunne vært bedre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]