Eli Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Eli Hagen
Født Eli Oddveig Engum
26. oktober 1947 (67 år)
Dombås
Ektefelle Carl I. Hagen
Parti Fremskrittspartiet

Eli Oddveig Engum Hagen (født 26. oktober 1947Dombås) er sekretæren og rådgiveren til den norske Fremskrittsparti-politikeren Carl I. Hagen, som hun giftet seg med i 1983. Hun var også en av flere faste paneldeltagere i talkshowet Studio 5 som ble sendt på TV-kanalen FEM fra 2008 til 2010.

Hun har utdanning fra handelsskole og har blant annet arbeidet som teknisk tegner og kontorleder og formannssekretær i Fremskrittspartiet (Frp). Eli Hagen satt dessuten i Oslo bystyre for Frp fra 1987 til 1991. Forfatteren Jan Martin Iversen hevder i sin bok om de første 25 årene til Fremskrittspartiet, Fra Anders Lange til Carl I. Hagen (1998), at Eli har hatt en viktig rolle i utviklingen av partiet.

Eli Hagen lanserte 20. november 2006 selvbiografien Gift med Carl. Boken fikk mye oppmerksomhet i mediene, mest på grunn av hennes utilslørte og nedsettende karakteristikker av, og påstander om, nåværende, tidligere og endog avdøde politikere. I boka understreket hun også sitt tette forhold til Carl I. Hagen og sin rolle som politisk medspiller. I forbindelse med lanseringen deltok hun i flere debatter både på TV og i radio, blant annet i programmet Rikets røstTV 2, samt i NRKs talkshow Først & sist.

Høsten 2013 deltar Eli Hagen i kjendiskonkurransen Skal vi danseTV 2. Som profesjonell dansepartner har hun Bjørn Wettre Holthe.[1] Danseparet røyk ut av konkurransen 2. november 2013, og havnet tilslutt på en imponerende 4. plass.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «- Da synes jeg bare synd på dem». Side2. 14. september 2013. Besøkt 14. september 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Eli Hagen – sitater