Clarence Clemons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Clarence Clemons
Clarence Clemons
Clarence Clemons i Berlin i 2002.
Født 11. januar 1942
USA Norfolk, Virginia
Død 18. juni 2011 (69 år)
USA Palm Beach, Florida
Yrke Musiker, skuespiller, idrettsutøver
Nasjonalitet Amerikansk
Kallenavn «Big Man»
Sjanger Rock, R&B
Instrument Saksofon
Perkusjon
Vokal
Aktive år 1961-2011
Band
E Street Band

Bruce Springsteen
Aretha Franklin
Jackson Browne
Narada Michael Walden
Ringo Starr & His All-Starr Band
Aja Kim

Lady Gaga

Clarence Anicholas Clemons (født 11. januar 1942, død 18. juni 2011) var en amerikansk musiker kjent for sitt samarbeid med Bruce Springsteen og The E Street band. Hans instrument var saksofon. Han gikk under kallenavnet «Big Man».

Han spilte med Bruce Springsteen fra 1972, og han og saksofonen var med på å gi E Street den karakteristiske lyden. På de sangene som ikke inneholder deler med saksofon hendte det også at han bidro med andre instrumenter.

Clarence jobbet ikke bare med The E Street Band, men også med mange andre kjente artister i tillegg til at han har hatt mange egne musikkprosjekter. Noen av de mest kjente er duetten han hadde med Jackson Browne på singelen You're A Friend Of Mine i 1985, og saksofoninnspillingen på Aretha Franklins låt «Freeway Of Love».

Clarence vokste opp i Norfolk (Virginia), hvor han gikk på Maryland State College (nå University of Maryland Eastern Shore) med et stipend i både musikk og amerikansk fotball. Han hadde gode utsikter innen fotball helt til en skade ødela karrieren.

Clemons ble rammet av hjerneslag 12. juni 2011, og døde seks dager senere av komplikasjoner.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.