Bibelskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bibelskole er en skole eller et undervisningstilbud som særlig konsentrerer seg om å lese og tolke Bibelen og som utdanner kristen ungdom til frivillig menighetsarbeid og misjonsvirksomhet.

Bibelskolene tar sikte på modning og åndelig vekst hos elevene gjennom teologiske diskusjoner og studier av bibeltekstene. Varighet og omfang varierer fra enkeltsammenkomster og studiesirkler over noen uker til fulltids dagstudier over ett eller flere år. Skolene drives av ulike kristne trossamfunn og organisasjoner, deriblant flere frikirkelige menigheter.

Noen bibelskoler er internatskoler og kombinerer kristendom og bibelkunnskap med andre fag som media, musikk, dans, idrett og friluftsliv. Noen bibelskoler utdanner elevene til predikanter, menighetssekretærer, misjonærer og emissærer, det vil si forkynnere som blir sendt ut av frivillige kristne organisasjoner.

Bibelskoler i Norge[rediger | rediger kilde]

Det er en mengde bibelskoler i Norge og andre land. Ansgarskolen i Kristiansand, som omfatter Ansgar Teologiske Høgskole og Ansgar Bibelskole og er den største frikirkelige teologiske skolen i Norge, ble grunnlagt i 1913. Den eies av Misjonskirken Norge.

Normisjon, som ble dannet i 2001 da Det norske lutherske Indremisjonsselskap, Langesundsfjordens indremisjonsselskap og Den norske Santalmisjon slo seg sammen, eier og driver 15 kristne folkehøyskoler og tre bibelskoler i Norge. Deres bibelskoler ligger i Trondheim (Gå Ut Senteret), i Grimstad (Bibelskolen i Grimstad) og i Stavanger (Acta Bibelskole). Norsk Luthersk Misjonssamband eier de to bibelskolene Fjellheim Bibelskole i Tromsø og Bibelskolen Fjellhaug i Oslo, grunnlagt i 1914. Indremisjonsforbundet eier Bildøy BibelskoleSotra utenfor Bergen.

Ellers driver Levende Ord, Kristkirken og Kristent fellesskap hver sin skole i Bergen og Oslo Kristne Senter og Filadelfiamenigheten hver sin i Oslo. Det er finnes også to bibelskoler drevet av Syvendedagsadventister, European Bible School i Hokksund og MattesonskolenMysen. Norsk Luthersk Lekmannsmisjon driver Bibelskolen på Fossnes i Stokke i Vestfold. I Trondheim driver Betel Pinsemenighet bit - Bibelskolen i Trondheim

Se også[rediger | rediger kilde]