Battlefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Battlefield er en svensk/amerikansk videospillserie som utvikles av Digital Illusions CE og utgis av Electronic Arts. Alle spillene er førstepersonsskytespill (med unntak av battlefield: heroes) som foregår i krigssituasjoner fra forskjellige deler av det siste århundret, og alle er mest populære for sin spillbarhet over Internett.

Spillene i serien[rediger | rediger kilde]

Battlefield 1942[rediger | rediger kilde]

Battlefield 1942 ble utgitt høsten 2002 og handlingen finner sted under andre verdenskrig. Det er utgitt to utvidelsespakker (expansion packs) til spillet:

Battlefield Vietnam[rediger | rediger kilde]

Battlefield Vietnam ble utgitt våren 2004, og handlingen finner sted under Vietnamkrigen.

Battlefield 2[rediger | rediger kilde]

Battlefield 2 ble utgitt sommeren 2005, og handlingen finner sted noen år inn i fremtiden. Battlefield er et nettspill, det vil si at du må ha internett-tilgang for å spille slik det er ment, men du kan selvsagt benytte LAN (Local Area Network/Lokalt datanett) eller enkeltspiller som vil si at du spiller mot datamaskinen. Alle Battlefield 2-spill/-pakker har etter den nye oppgraderingen (v.1.3) inkludert en ny spillmotor kalt CO-OP. Denne oppgraderingen gir deg muligheten til å spille mot datamaskinen med en eller flere venner. Battlefield 2 og tilleggspakkene gir en realistisk innlevelse i den moderne krig slik den er i dag, eller kanskje kommer til å bli? Det har blitt utgitt én utvidelsespakke til Battlefield 2, i tillegg til to «oppgraderingspakker»:

Alle oppgraderingspakkene er nå gratis.

Battlefield 2: Modern Combat[rediger | rediger kilde]

Battlefield 2: Modern Combat ble utgitt høsten 2005, og var det første Battlefield-spillet som kom ut til konsoller, nemlig Playstation 2, Xbox og Xbox 360. Spillet spilles i moderne krigs alder. I spillet starter man som en soldat og går etterhvert opp i gradene, den høyeste graden man kommer opp i er oberst.

Dette er et spill som har veldig bra grafikk, og gir en deg en følelse om å være i en ekte krig.

Battlefield 2142[rediger | rediger kilde]

Battlefield 2142 ble utgitt høsten 2006, og handlingen finner sted i året 2142, altså i fremtiden. Dette er det andre utgitte fremtidsspillet i Battlefield-serien.

Battlefield: Bad Company[rediger | rediger kilde]

Battlefield: Bad Company er det første videospillet i Battlefield Bad Company-serien og var det første spillet i Battlefieldserien som er rent designet til Xbox 360 og Playstation 3. Spillet har en større fokus på enspiller-modus, der vi følger B-company i en humoristisk krigstolkning. Det har også flerspiller over internett, med opptil 24 spillere. Det er det første spillet i Battlefieldserien som bruker "Frostbite Engine"spillmotoren.

Battlefield Heroes[rediger | rediger kilde]

Battlefield Heroes er et tegneserieaktig tredjepersons-spill i Battlefield-serien. Det er et gratis spill, eller et såkalt "Play4Free" spill. Det var ment å bli utgitt sommeren 2008, men ble utgitt 2009 i stedet

Battlefield 1943[rediger | rediger kilde]

Battlefield 1943 er et spill i battlefield-serien som ble utgitt sommeren 2009. Handlingen er satt under andre verdenskrig, og fokuserer på kampen i stillehavet via flerspillerkamp med opp til 24 spillere. Spillet er kun tilgjengelig via digital distribusjon. Spillet kan spilles på Xbox 360 og Playstation 3, PC versjonen har blitt utsatt flere ganger og er nå blitt avlyst.

Battlefield: Bad Company 2[rediger | rediger kilde]

Dette spillet er en oppfølger til Battlefield: Bad Company som kun ble utgitt på konsoll, Bad Company 2 kom derimot på PC, Xbox 360 og Playstation 3. Spillet kom i butikkene 4. mars 2010 i Norge.

  • Battlefield bad company 2 vietnam

Battlefield Bad Company 2 Vietnam er en tilleggspakke til Battlefield Bad Company 2. Denne tilleggspakken kom i slutten av 2010 til Playstation 3, xbox 360 og pc. Handlingen er fra Vietnamkrigen, som Battlefield 1943 fokuserer Vietnam på flerspiller med opptil 24 spillere.

Battlefield 3[rediger | rediger kilde]

Battlefield 3 kom ut i oktober 2011. Det ble utviklet av DICE og utgitt av EA (SEGA i Japan). Det er en direkte oppfølger til Battlefield 2 fra 2005, og er den tolvte utgaven i Battlefield serien. Det er det første spillet i serien som ikke støtter versjoner av Windows før Windows Vista siden det bare støtter DirectX 10 og 11.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.