Børge Kjeldstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Børge Kjeldstad
Født2. feb. 1970Rediger på Wikidata (54 år)
Trondheim
NasjonalitetNorge

Børge Kjeldstad (født 2. februar 1970 i Trondheim) er en norsk billedkunstner som arbeider i olje, akryl og på papir. Hans kunstneriske arbeid er primært figurativt. For sitt arbeid som billedkunstner er Børge Kjeldstad støttet av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Børge Kjeldstad har også mottatt Sparebank 1 Midt-Norge sitt TÆL-stipend innen kategorien Kunst.

Kunstnerisk arbeid[rediger | rediger kilde]

Børge Kjeldstad sine bilder tematiserer både livet som kunstner og politiske eller samfunnsmessige problemstillinger. Politiske tema Kjeldstad har behandlet i sin kunst er blant annet den andre verdenskrig, kvinneundertrykking, åpen programvare, manglende respekt for menneskerettigheter, selvforsvar mot overfallsvoldtekter, miljøvern og gjenoppbygging av historiske minnesmerker.

Blant Kjeldstads mest verdsatte malerier er det politisk ladede bildet av den dødsdømte iranske tobarnsmoren Sakineh Mohammadi Ashtiani: Bildet ble malt på hovedgaten i Trondheim og deretter distribuert på internett til fri politisk bruk.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Børge Kjeldstad er utdannet Sivilingeniør innen skipsbygging fra NTNU fra tiden før hans interesser trakk han over i kunsten. Han har også en Bachelorgrad i humanistiske fag med hovedvekt på estetisk filosofi. Som skipsarkitektstudent var Kjeldstad med på å vinne den prestisjetunge Dr. James A. Lisnyk Ship Design Competition i New York.

I 2010-2011 ble Børge Kjeldstad valg ut til å delta på det ettårige pilotprosjektet Bedriftsutvikling for Kunstnere som var støttet av Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Innovasjon Norge.

Børge er også daglig leder i gründerfirmaet Carrycut som hjelper folk og bedrifter med å finne enkel varetransport til overkommelig pris.

Utstillinger (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]