Zod

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

General Zod (egentlig navn Dru-Zod) er en fiktiv person, en DC Comics-superskurk og en av Supermanns fiender. Han er en av Supermans mer prominente motstandere, og en slags personlig fiende, ettersom Zod kommer fra samme planet, Krypton, som Supermann.

Han dukket for første gang opp i nummer 283 av Adventure Comics (1961) i en historie av Robert Bernstein og George Papp. Han var også med i filmen Superman II hvor han ble spilt av Terence Stamp, og har dukket opp i TV-serien Smallville.

Krefter[rediger | rediger kilde]

Han har de samme kreftene som Supermann: Superstyrke, Intelligent, superfart, stamina, usårlighet, ispust, super-hørsel, Usårbarhet, røntgensyn. og han kan fly.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Dru-Zod kommer opprinnelig fra planeten Krypton, og har megalomani. Han fikk ansvaret for alle de militære styrkene på Krypton. Zod kjente Jor-El, Supermans far, når Jor-El var en ung, håpefull forsker. Men når Verdensrom-programmet ble opphevet etter ødeleggelsen av den bebodde månen Wegthor (konstruert av forsker Jax-Ur) forsøkte Zod å ta makten over hele Krypton. Zod opprettet derfor en hær av robot-duplikater, som alle ligner på Bizarro. Zod ble deretter dømt til å leve i eksil, i det parallelle universet Phantom Zone i 40 år, for sine forbrytelser.

Men Zod ble til slutt løslatt av Supermann, når fengselstiden hans var ferdig. Imidlertid forsøkte han å erobre Jordkloden med superkreftene sine. Men Supermann ble tvunget til å slåss mot ham, og returnerte ham etter hvert til Phantom Zone. Men Zod, og flere andre fanger, stikker av fra Phantom Zone, og forsøker å slåss mot Superman og Supergirl en rekke ganger. Zod sverger på å vende tilbake til Supermans verden, for å drepe ham.