Zapp Brannigan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zapp Brannigan
Rollefigur i Futurama
Første opptreden«Love's Labours Lost in Space»
Siste opptreden«Meanwhile»
Informasjon
ArtMenneske
KjønnMann
StemmeBilly West
In-universe-informasjon
Futuramaverse

Zapp Brannigan er en fiktiv karakter i tegnefilm-serien Futurama. Han er en kaptein på flere romskip. Han er halvfeit, mislykket og desperat etter damer. Måten han sjekker opp kvinner på, er å være forferdelig elegant og arrogant. Han har en liten medhjelper som heter Kif Kroker.

Zapp Brannigan er en 25-stjerners general i militæret til Democratic Order Of Planets (D.O.O.P.) selv om den offisielle tittelen hans varierer i løpet av serien. Brannigan er kaptein på romskipet Nimbus. Zapp oppfører seg ofte idiotisk, egoistisk, og som en stor reddhare. Rett etter at hun først møter ham, har Turanga Leela sex med ham av medlidenhet. Zapp nevner dette stevnemøtet gjentatte ganger i senere episoder, mens han fremdeles er overbevist om at Leela begjærer ham - til tross for hennes vokale (og ofte voldelige) motstand mot dette.

Brannigan er kjent for å gjøre katastrofale feil, for eksempel å ødelegge hele hovedkvarteret til DOOP. Men i offentligheten blir han ansett som en veletablert og anerkjent leder for alt militæret på Jordkloden. Selv om Zapp, på jorden, blir sett på som en respektert helt for hans mange militære seire, er nesten alle disse seirene mot ufattelig svake motstandere - for eksempel mot pasifistene fra Gandhi-planeten, oppkalt etter Mahatma Gandhi. Hans seiere blir som regel oppnådd gjennom taktikk som aldri bryr seg om sikkerheten til hans egne soldater.