Zahid Ali

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Zahid Ali
Født 30. juni 1976 (39 år)
Yrke Stand up-komiker, skuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Zahid Ali (født 30. juni 1976) er en norsk komiker med pakistansk bakgrunn. Han har medvirket i blant annet Nissene på låven (TVNorge), programmet Rikets Røst (TV 2) med Otto Jespersen i 2005 og Hellfjord (NRK )

Han startet som stand up-komiker i 1999, etter å ha gått et år på Ringerike folkehøgskole (skolen startet i etterkant opp en egen linje; Stand-Up & Revy). Han markerte seg med sin spontane, lekne og absurde stil på scenen. Han var svært opptatt av å få publikum til å føle at showene hans var ferskvare ved å inkludere publikum i innslagene. 

 Hans brede spekter av humortekniske talenter og timing, gjør han til en unik historieforteller som ofte andre forsøker kopiere på scenen. 

 Zahid bruker ofte sin innvandrerbakgrunn til å belyse betente temaer i sine show.

Han fikk  Brobyggerprisen 2009 for sitt arbeid med å forene mennesker med forskjellig kulturell bakgrunn innenfor det norske samfunnet. Zahid Ali har vært involvert i flere veldedige prosjekter. Sammen med Sissel Kyrkjebø har han frontet Unicef-kampanjen "Sammen for barn- sammen mot aids". I 2006 samlet han en rekke komikervenner blant annet Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Tom Mathisen, Herodes Falsk, og Jono El Grande med flere på Stenersen Muséet i Oslo. inntektene gikk uavkortet til å bygge opp barneskoler i Pakistan noe som kan ses her: http://www.serra.gov.pk/ 

Filmer (utvalg)[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Musikk[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]