Hopp til innhold

Yanggakdo Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yanggakdo Hotel
Beliggenhet
LandNord-Korea
StedChung
Historiske fakta
ArkitektBaikdoosan Architects & Engineers
Etablert1995
Ferdigstilt 1995
Høyde 170 meter[1][2]
Etasjer 47[1]
Kart
Kart
Yanggakdo Hotel
38°59′56″N 125°45′04″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (ko-KP)

Yanggakdo Hotel
Chosŏn'gŭl양각도국제호텔
Hanja羊角島國際호텔
McCune-ReischauerYanggakto Kukche Hot'el
Revidert romaniseringYanggakdo Gukje Hotel

Yanggakdo Hotel (eller Yanggakdo International Hotel) er et av de største operative hoteller i Nord-Korea. Hotellet ligger på Yanggakøya, to km sørøst for sentrum i Pyongyang. Hotellet er 170 meter høyt. I 47 etasje ligger en roterende restaurant. Ubekreftede opplysninger sier at hotellet inneholder 1000 rom og at det totale golvarealet er på 87 870 m². Bygningen ble bygd på 1980-tallet av et fransk selskap, og åpnet i 1995. Det skulle erstatte Ryugyeong Hotel som ikke ble ferdigbygd.

Hotellets resepsjon tilbyr landets valuta til offisielle priser, samt postkort og frimerker som kan sendes fra stedet. Ved resepsjonen finnes en liten butikk som selger basisvarer til vestlige priser og for vestlig valuta. Første etasje har også en bar og en bokhandel med et bredt utvalg av nordkoreansk litteratur, den engelskspråklige avisa The Pyongyang Times, samt musikk og kart.

I tillegg til restauranten på toppen, er det i andre etasje fire andre restauranter, som tilbyr kinesisk, japansk og koreansk mat. I kjelleren finnes en bowlinghall, et svømmebasseng, barberer, et kasino og et massasjestudio drevet av et kinesisk firma med utelukkende kvinnelig betjening.

Utenfor hotellet finnes en 9000 m² nihulls golfbane,[3] samt et kinokompleks.

Hotellet er et av to (det andre er Koryo Hotel) som benyttes for å huse turister i byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]