X/Open

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

X/Open Company, Ltd., opprinnelig kalt Open Group for Unix Systems, var et konsortium som eksisterte fra 1984 til februar 1996. Konsortiet ble grunnlagt av fem europeiske systemprodusenter av UNIX i 1984 for å identifisere og fremme åpne standarder innenfor området informasjonsteknologi. I 1990 hadde konsortiet vokst til 21 medlemmer.

Konsortiet publiserte spesifikasjonen X/Open Portability Guide (XPG) for Unix-liknende operativsystemer. Hensikten med XPG var å øke interoperabiliteten mellom applikasjonsprogramvare og å redusere kostnadene med portering av programvare. I 1991 var X/Open ansvarlige for utgivelsen av X/Open XA, en protokoll for heterogen distribuert transaksjonsprosessering.[1]

Fra 1993 til 1996 var X/Open innehaver av merkenavnet UNIX. I februar 1996 ble X/Open slått sammen med Open Software Foundation til det nye konsortiet Open Group.

Historie[rediger | rediger kilde]

De opprinnelige medlemmene var Groupe Bull, ICL, Siemens, Olivetti og Nixdorf, en gruppe som også er omtalt som BISON. Philips og Ericsson slo etterhvert følge, og gruppen ble omdøpt til X/Open.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kleppmann, Martin (2. april 2017). Designing Data-Intensive Applications (1 utg.). O'Reilly Media. s. 361. ISBN 978-1449373320. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.