Wrong Turn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wrong Turn
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA mai 2003
Prod.landUSA USA
Lengde84 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRob Schmidt
ProdusentStan Winston
ManusforfatterAlan B. McElroy
MusikkElia Cmiral
Foran kamera
MedvirkendeDesmond Harrington
Eliza Dushku
Emmanuelle Chriqui
Jeremy Sisto
Kevin Zegers
Annen informasjon
Budsjett$12,6 million
Prod.selskap20th Century Fox
Summit Entertainment
Constantin Film
Eksterne lenker

Wrong Turn er en amerikansk skrekkfilm fra 2003, regissert av Rob Schmidt. Dette er den første filmen i Wrong Turn-filmserien, som består av seks filmer. Den ble etterfulgt av Wrong Turn 2: Dead End fra 2007, og Wrong Turn 3: Left for Dead som kom ut i 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med et ungt par som driver med fjellklatring i en avsidesliggende skog i Vest-Virginia. Når Rich kommer til toppen, prøver han å hjelpe Halley opp. Men han blir plutselig myrdet, av noen som Halley ikke ser. Halley prøver å komme seg unna. Når hun løper mot bilen sin snubler hun i piggtråd, og hun blir dratt inn i skogen. Noen uker senere, kjører lege-student Chris Flynn gjennom fjellene i Vest-Virginia på vei til et forretningsmøte. Han kolliderer med en annen bil som står midt i veien med dekkene punktert av piggtråd. Bilen tilhører fem venner på campingtur: Jessie, Carly og hennes forlovede Scott samt et annet par, Evan og Francine.

Evan og Francine blir ved bilene, men de andre ser etter hjelp. Evan går inn i skogen fordi han hørte en merkelig lyd, og Francine går etter for å se etter ham. Hun får øye på en joggesko og et avkuttet øre, før hun blir drept av Saw Tooth - en kannibal som bor i den avsidesliggende skogen. I mellomtiden finner de andre en liten hytte, og de går inn for å se etter en telefon. De blir rystet over å finne flere menneskelige kroppsdeler. De rekker ikke å flykte, før det kommer noen mot hytta. Tre kannibaler (Three Finger, Saw Tooth og One Eye) kommer med Francines døde kropp. De ser på i redsel, mens Francine blir amputert og spist av kannibalene.

Noen timer senere - når kannibalene sover - prøver de å flykte. Men Saw Tooth våkner, vekker de andre, og begynner å jage dem gjennom skogen. De finner en stor parkeringsplass med mange biler som tilhører kannibalenes tidligere ofre. Når kannibalene kommer, distraherer Chris dem. Slik at de andre kan kjøre for å skaffe hjelp. Men Chris blir skutt i beinet av Saw Tooth. Så Scott prøver å distrahere dem i stedet, slik at Chris kommer seg unna. Jentene hjelper Chris inn en bil, og de kjører raskt videre for å plukke opp Scott. Men Scott blir skutt med en pil, og kroppen hans blir dratt inn i skogen.

Chris, Jessie og Carly fortsetter til fots. De finner et gammelt vakttårn med en radio. De prøver å ringe etter hjelp, men får ikke svar. Kannibalene dukker opp utenfor vakttåret, og setter hele bygningen i brann. Chris og Jessie hopper ut av et vindu. Men Three Finger tar Carly, og kapper kroppen hennes i flere biter. Chris og Jessie gjemmer seg, frem til neste morgen. Chris møter en politimann. Men før han kan fortelle hva som skjer, blir politimannen skutt i øyet med en pil. Jessie blir tatt til fange, og bundet fast. Men rett før hun skal drepes, kjører Chris en bil gjennom hytta. Han hjelper løs Jessie, og de stikker av sammen. Bilen og hytta eksploderer, rett etter at Chris og Jessie har kommet seg unna. Filmen avsluttes med en politimann som etterforsker den ødelagte hytta. Three Finger - som overlevde eksplosjonen – og dreper politimannen. Kannibalens sinnssyke latter høres, i det rulleteksten ruller.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]