Wolfratshausen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wolfratshausen
Altstadt Wolfratshausen vom Loisach-Ostuferpark.jpg

Flagg

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatBayern Bayern
DistriktBad Tölz-Wolfratshausen
Postnummer82515
Retningsnummer08171
Areal9,13 km²
Befolkning18 666 (2017)
Bef.tetthet2 044,47 innb./km²
Høyde o.h.576 meter
Nettsidewww.wolfratshausen.de
Politikk
OrdførerKlaus Heilinglechner
(Bürgerverein Wolfratshausen)
Posisjonskart
Wolfratshausen ligger i Tyskland
Wolfratshausen
Wolfratshausen
Wolfratshausen (Tyskland)
Kart
Wolfratshausen
47°54′48″N 11°25′40″Ø

Wolfratshausen er en by i regierungsbezirk Oberbayern i den tyske delstaten Bayern og er en del av landkreis Bad Tölz-Wolfratshausen.

Motorvei A95 før avkjørslen til Wolfratshausen

Byen ligger langs motorvei (tysk:Autobahn) A95, cirka 30 kilometer syd for München, på veien til Garmisch Partenkirchen. De to elvene Isar og Loisach renner gjennom Wolfratshausen og blir forent rett nord for byen.

Det er kjent at allerede i middelalderen ble material transportert på tømmerflåter fra Wolfratshausen til München. Med dette om bakgrunn markedsfører byen seg som en tømmerflåteby (tysk: Flößerstadt). Langs motorveien, i nærheten av utkjørslen til Wolfratshausen, er det satt opp store skilt med en tegning av en styrmann på en tømmerflåte og innskriften Wolfratshausen die Flößerstadt.

Navnet Wolfratshausen (den gang Wolueradeshusun) ble første gang nevnt i et dokument utstedt av Kong Heinrich II den 30. Juni i år 1003. Av mangel på nøyaktigere informasjon regner byen dette året som sitt grunnlegningsår, og feiret i 2003 sitt 1000 års jubileum.

Fra Wolfratshausen trenger man omtrent en halv time med bil for å nå det nærmeste større skiområde, som er Brauneck i kommunen Lengries. Til skimetropolen Garmisch Partenkirchen tar det cirka 45 minutter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]