Hopp til innhold

Wiz Khalifa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wiz Khalifa
FødtCameron Jibril Thomaz
8. sep. 1987[1][2]Rediger på Wikidata (36 år)
Minot (Nord-Dakota)[3][2]
BeskjeftigelseRapper, sanger, låtskriver, skuespiller, gründer, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
Utdannet vedTaylor Allderdice High School
EktefelleAmber Rose (20132016)
BarnSebastian Taylor Thomaz
NasjonalitetUSA
UtmerkelserBET Award for Best New Artist (2011)
OpphavPittsburgh
Musikalsk karriere
PseudonymWiz Khalifa
SjangerHiphop, pop rap, trap
InstrumentVokal
Aktive år2005
PlateselskapAtlantic Records, Rostrum Records, Taylor Gang Entertainment, Warner Bros. Records
InnflytelseJimi Hendrix
Nettstedhttps://wizkhalifa.com
IMDbIMDb

Cameron Jibril Thomaz (født 1987), kjent som Wiz Khalifa, er en amerikansk hiphopper/rapper basert i Pittsburgh, Pennsylvania. Han ga ut debutalbumet Show and Prove i 2006 og signerte for Warner Bros. Records i 2007. Han har sammen med Stargate laget hits som «Black and Yellow» og «Roll Up». I juni 2014 ga han ut mixtapen 28 Grams. Mixtapen skal ifølge artisten være inspirert av typen musikk Rihanna liker, siden de er gode venner. Khalifa ga i august 2014 ut albumet Blacc Hollywood.

Wiz Khalifas foreldre tjenestegjorde i det amerikanske forsvaret og skilte seg da han var tre år gammel. Foreldrenes militærtjeneste fikk ham til å flytte på en jevnlig basis, han bodde i Tyskland, England og Japan før han bosatte seg i Pittsburgh, der han gikk på Taylor Allderdice High School. På 17-årsdagen sin tatoverte han inn teksten Wiz Khalifa på armen. Wiz har sagt at Bone-Thugs n Harmony, The Notorious B.I.G, Jimi Hendrix og Camp Lo har vært forbilder siden barndommen.

Hans artistnavn Khalifa betyr «etterfølger» og visdom, og ble tildelt ham av sin muslimske bestefar. Bestefaren er beskrevet som en viktig inspirasjon i hans musikalske karriere. Han valgte å endre artistnavnet til Wiz Khalifa da han var 15 år gammel. Khalifa oppga på nettsiden spinner.com at navnet også kom fra hans tidligere navn «unge Wiz». Wiz (av Wizard) er et amerikansk kallenavn på noen som kan sies å være gode i det de foretar seg.

2014: Blacc Hollywood

[rediger | rediger kilde]

I april 2013 meddelte Khalifa at han hadde bestemt seg for å jobbe med et album, som skulle komme ut i 2013. Den 24. juni 2013 kunngjorde han at hans femte studioalbum ville ha tittelen Blacc Hollywood og ville bli gitt ut 2014. Den 3. september 2013 avslørte Wiz Khalifa at han hadde spilt inn sanger med blant andre Miley Cyrus og Juicy J, som skulle være med på albumet. Den 11. februar 2014 ga han ut den første singelen på Blacc Hollywood We Dem Boyz som endte på 9.-plass på Billboard sin liste over populære sanger i 2014. Sangen ble godt mottatt i USA, og det finnes videoer hvor kjente musikere som Rihanna, Drake og Snoop Dogg danser til sangen. Etter at flere av artistens sanger, i en samling som ble kalt WeedmixesSoundcloud, ble svært populære, kunngjorde Wiz på Twitter at han skulle gi ut en mixtapen 28. Grams før studioalbumet Blacc Hollywood kom ut. 28 Grams skulle egentlig komme ut den 25. mai 2014, men i samme periode ble Wiz arrestert for besittelse av marijuana. 28. Grams ble i samband med dette forsinket til juni 2014.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm4381591, besøkt 13. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b hedendaagsesieraden.nl[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]