Winslow (Buckinghamshire)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Winslow
Winslow
Hovedgata
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Aylesbury Vale
Admin. grevskap: Buckinghamshire
Seremon. grevskap: Buckinghamshire
Status By (town)
Befolkning 4 519 (2001)

Winslow er en markedsby i Buckinghamshire i England. Den har vokst i nyere tid, men har beholdt mye av sitt landlige preg.

Byen nevnes først i Den angelsaksiske krønike under året 795. Den kalles der Wineshlauu, som betyr «Wines haug». I Domesday Book (1086) kalles den Weneslai.

Winslow Hall ligger i byen, og regnes av mange som en av de fineste bygninger i grevskapet. Man mener den ble designet av sir Christopher Wren omkring 1700, mot slutten av hans liv. Den er mindre enn flere andre herregårder i området, men har en utforming som skiller den fra mengden.

Sognekirken er viet til St. Laurentius.

Byen hadde tidligere en jernbanestasjon, Winslow stasjon, på den såkalte «Varsity Line» mellom Oxford og Cambridge. Sporet ligger der fortsatt, og det er et lokalt ønske om å få åpnet en linje som gjør det lettere å pendle til andre byer som Milton Keynes, Aylesbury og Oxford.

Revehundene som deltar i Whaddon Chase har tradisjonelt blitt samlet på torget i Winslow hver annen juledag. Dette er en stor fest i byen, som vanligvis trekker mer enn tusen deltagere. I 2003 ble det så mange at man måtte holde arrangementet foran Winslow Hall i stedet; den store folkemengden skyldte antagelig tildels at det gikk mot et forbud mot revejakt.