Wind River

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wind River
Generell informasjon
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
Lengde111 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørTaylor Sheridan
SjeffotografBen Richardson
KlippGary D. Roach
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jeremy Renner
Elizabeth Olsen
DistributørThe Weinstein Company
Eksterne lenker

Wind River er en amerikansk spillefilm regissert av Taylor Sheridan og fotografert av Ben Richardson. Filmen hadde premiere under Sundance filmfestival i januar 2017.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Om vinteren i Wind River Indian Reservation i Wyoming, oppdager agent Cory Lambert fra U.S. Fish and Wildlife Service den blodige kroppen til 18 år gamle Natalie Hanson i snøen. Kroppen hennes er barbeint, uten ordentlige klær for vinteren, og mange mil fra nærmeste bygning. FBI-agent Jane Banner ankommer for å etterforske et mulig drap, fordi FBI har jurisdiksjon over drapssaker på slike indianer-reservat. Dagen etter får Banner vite fra Natalies far, Martin, at datteren hans var sammen med en ny kjæreste. Men faren visste ikke mannens navn, eller hvor han bodde.

En obduksjon viser at den unge kvinnen hadde blitt utsatt for vold. Imidlertid klarer ikke legen bekrefte om dødsfallet som drap, og agent Banner får ingen ekstra hjelp fra FBI i denne etterforskningen. Lambert oppdager at Natalies "nye kjæreste" var Matt Rayburn, som arbeider ved et nærliggende anlegg som driver med oljeboring. Dagen etter blir Matts kropp også oppdaget, naken og allerede herjet av dyreliv. Lambert forteller agent Banner om sin egen datters død tre år tidligere. Kroppen til datteren hans ble oppdaget i snøen etter en fest hjemme hos dem, samtidig som han og hans kone var bortreist. Ingen ble etterforsket eller siktet etter datterens død.

Agent Banner, ledsaget av lokal politi-sjef Ben Shoyo og flere politifolk, besøker olje-boringsanlegget. De blir møtt av bedriftens sikkerhetsvakter som forteller at Matt hadde en krangel med Natalie ett par dager siden - og ingen av dem har blitt sett siden. Konfrontasjonen mellom politi og sikkerhetsvakter eskalerer raskt til en væpnet konflikt, når de krangler om hvem som egentlig har jurisdiksjon over området. Agent Banner avviser situasjonen ved å hevde FBI-autoritet. Men sikkerhetsvaktene nekter å fortelle hva som egentlig skjedde med Natalie eller Matt, og vaktene har ingen problemer med å ty til vold i forsøk på å hindre at politiet finner ut hva som hadde skjedd.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]