Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-09

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.
Arkiv
Arkiv
Tidligere arkiv

Arkiv fra før 2007
Arkiv fra 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

2020

januar
februar
mars
april
mai
juni
juli
august
september
oktober

Forslag ukens konkurranse[rediger kilde]

Jeg foreslår at man prøver, i alle fall i en periode for å se om det gir «resultater», å arrangere minst en konkurranse per måned som har samme tema som månedens dugnad på nynorsk wikipedia har. Kanskje det kan få opp deltakelsen fra den siden også? Jeg så i kveld at ukens konkurranse har kommet inn på deres siste endringer-side. Flott. TorbjørnS (ʦ) 25. feb 2013 kl. 00:44 (CET)

Jeg foreslår også at man setter inn en IW-lenke til siste endringer på wp samisk på siden siste endringer. Merker tendenser til at man kan ha bruk for det av og til. TorbjørnS (ʦ) 25. feb 2013 kl. 17:59 (CET)
Gjort. Haros (diskusjon) 25. feb 2013 kl. 19:25 (CET)

Arbeidsplan og prioriteringer for Wikimedia Norge[rediger kilde]

Wikimedia Norge har årsmøte 7.april, og innen den tid vil dagens styre utarbeide et forslag til arbeidsplan som fremlegges for årsmøtet. Dette dokumentet vil være styrets forlag til prioriteringer (i tråd med strategi), og vil gi årsmøtet en mulighet til å prege hva foreningen skal jobbe med. På vegne av dagens styre inviterer jeg til refleksjoner, kommentarer og forslag til hva Wikimedia Norge bør og kan gjøre for wiki-samfunnet i Norge, gjerne ved å poste forslag og innspill nedenfor her. Gi innspill senest innen påske, men gjerne langt tidligere...

Med vennlig hilsen, for Wikimedia Norge, Bjoertvedt (diskusjon) 26. feb 2013 kl. 16:59 (CET)

Notis om kandidatartikkel: Kai Holst[rediger kilde]

Artikkelen Kai Holst er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Kai Holst.

M O Haugen (diskusjon) 1. mar 2013 kl. 09:35 (CET)

Ombudsman commision og privacy policy[rediger kilde]

Mandag den 4. marts mødes Ombudsman commission| (OC) i San Francisco for at deltage i en række møder med Wikimedia Foundation om OC’s arbejde. Et af emnerne er, hvad vi – dvs. Commission og Foundation - mener, at OC’s indsatsområde er eller bør være. OC tager sig i øjeblikket kun af overtrædelser af den gældende privacy policy, så f.eks. muligt misbrug af checkuserværktøjet, som ikke medfører overtrædelse af reglerne i privacy policy, kun kan behandles ved lokale wikiprocesser (en:wiki har ArbCom og AUSC til den slags).

OC indbyder alle til at give kommentarer til, hvad de mener OC’s arbejdsområde bør omfatte fremover. Som medlem af OC modtager jeg gerne sådanne kommentarer til fremlæggelse under møderne, så de kan blive diskuteret, overvejet og givet passende vægt. Bemærk, at jeg afrejser søndag, så for at have tid til at læse kommentarerne, er en hurtig reaktion nødvendig!

Et par spørgsmål til overvejelse følger nedenfor, men det er ikke et krav, at de besvares hverken direkte eller indirekte, hvis du mener, at du har en betydende kommentar uden at gøre det.

Spørgsmål:

  1. Vil du støtte,at Ombudsman commission påtager sig at undersøge misbrug af checkuser- og oversightværktøjerne? Og hvis ikke, hvordan begrunder du det?
  2. Hvis svaret til 1) er ja, synes du så, at OC skal være første instans i behandlingen, eller skal første behandling ske andetsteds, så henvendelse til OC får karakter af en appel?

Hvis du har kommentarer til dette emne eller ovenstående giver anledning til spørgsmål, så skriv dem gerne her eller pr. epost til mig. Hvis du foretrækker IRC, kan jeg findes på en af de lokale kanaler som Sir48.

For Ombudsman Commission, --Sir48 (diskusjon) 25. feb 2013 kl. 20:44 (CET)

Takk for at ditt arbeid for OC. For min del er svaret på nr 1 ja, jeg vil støtte at OC tar på seg å undersøke misbruk. Når det gjelder 2 så mener jeg at det kan være opp til den enkelte lokale wiki å avgjøre, men at den lokale wiki ikke skal kunne sperre OC sin innblanding. Takk for at du gjør det såpass enkelt å komme med kommentarer til deg. Kos deg i San Franscisco. -- Hans-Petter (diskusjon) 27. feb 2013 kl. 18:53 (CET)
Tror jeg ville gå for "ja" på 1, og at de skal kunne gjøre egne undersøkelser uavhengig av om den lokale wikien velger å gjøre eller ikke gjøre egne undersøkelser. — Jeblad 28. feb 2013 kl. 01:00 (CET)
Takk for svarene, som jeg tager med til SF. --Sir48 (diskusjon) 2. mar 2013 kl. 22:31 (CET)

Notis om kandidatartikkel: Gaborone[rediger kilde]

Artikkelen Gaborone er nominert til WP:UA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Gaborone.

--M O Haugen (diskusjon) 3. mar 2013 kl. 20:00 (CET)