Wikipedia:Tinget/Arkiv/2011-01

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Notis om kandidatartikler 85[rediger kilde]

Artikkelen Nobelkomiteens medlemmer er nominert til WP:GL. Se Wikipedia:Kandidatsider/Nobelkomiteens medlemmer
Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 3. jan 2011 kl. 10:32 (CET)

Jeg vet det har vært diskutert før, men: encyklopedi?!?![rediger kilde]

Som overskriften sier beklager jeg hvis de fleste allerede er veldig lei denne diskusjonen, men jeg mener dette er viktig. Oversettelsen encyklopedi fremstår fortsatt som helt håpløs, på tross av begrunnelsen i "ofte stilte spørsmål". Ingen kan i fullt alvor hevde at ordet 'encyklopedi' er i utbredt bruk på norsk, selv om det nok kan finnes i en ordbok og denne påstanden om at det er mer presist fremstår som pretensiøst tullball. Leksikon er utvilsomt den vanlige norske oversettelsen av det engelske ordet "encyclopedia", som navnet wikipedia er utledet av. Det fremstår for meg som fullstendig uforståelig at et ord de aller fleste nordmenn aldri ville ta i sin munn skal velges fremfor det ordet det store flertall av nordmenn ville bruke (og faktisk også bruker) for å beskrive wikipedia. Herunaut 3. jan 2011 kl. 14:07 (CET)

Vi bruker da ikke statistikk over hvilke ord som er mest brukt og holder oss utelukkende til dem. Encyklopedi er helt utmerket ord og absolutt ikke «helt håpløst». Dessuten, snakker du på vegne av alle nordmenn? --Finn Bjørklid 3. jan 2011 kl. 14:17 (CET)
Jeg er selv for å endre til leksikon, men jeg har ingen problemer med at vi bruker encyclopedi. Dersom bruker Herunaut er svært opptatt av hva som er viktig for Wikipedia så vil jeg anslå at det en del andre oppgaver som en heller bør ta fatt på enn å lansere en ny diskusjon om dette. Du er svært velkommen om du bidrar til alt fra korrekturlesning av artikler, fjerning av vandalisme til nyskriving av artikler. Ulf Larsen 3. jan 2011 kl. 15:16 (CET)
Encyklopedi eller ensyklopedi er best fordi det heter Wikipedia. Gryphonis 3. jan 2011 kl. 16:29 (CET)
Ja det her har vært diskutert før og så langt er det ikke fremført noe nytt om hvorfor vi eventuelt skal bytte det ut. Ta en titt på Encyklopedi og sammenlign med Leksikon for å se forskjellene. Vi samler viten om brede felt, ikke bare korte saksopplysninger. — Jeblad 3. jan 2011 kl. 16:53 (CET)

16 millioner dollar til Wikipedia[rediger kilde]

Wikimedia Foundation nådde målet om 16 millioner dollar gjennom innsamlingen fram til nyttår. Mer enn 500.000 mennesker ga penger for å beholde Wikipedia fritt. Mvh, Bjoertvedt 3. jan 2011 kl. 18:11 (CET)

Hva skjer 15. januar?[rediger kilde]

Jeg ser ingen norske byer eller bygder på listen her.. Hva har festkomiteen planlagt for 10-årsfeiringen? Det er fortsatt tid til å annonsere noe, og i alle fall i Oslo er det nok noen av oss som vil møte opp. Mvh Ooo86 3. jan 2011 kl. 15:30 (CET)

Enkelte i WMNO-styret har diskutert et hurtigopplegg og vil komme tilbake med et forslag i løpet av få dager. Mvh, Bjoertvedt 3. jan 2011 kl. 15:44 (CET)
Ingen planer i Norge, men flere i India
Det nærmeste planlagte evenementet jeg kjenner til er i Stockholm. I tillegg vet jeg om et treff i Jönköping. Litt lenger vekk er det en rekke arrangementer i fx. Berlin. Det finnes en oversikt på ten.wikipedia.org. I tillegg kan det nok komme noe mer spontane opplegg, men tydeligvis er det ingen her i Norge som har funnet det interessant å ta ansvaret for å planlegge noe hos oss, så noen festkomite kjenner jeg ikke til. Nå er det forsåvidt tid til å lage et arrangement på et passende tidspunkt i september for 10 år for Wikipedia på norsk. Haros 3. jan 2011 kl. 19:32 (CET)
Jeg ble inspirert av danskenes tiltak og postet noe om det i høst, men var null respons da, så da lot jeg det ligge. Ulf Larsen 3. jan 2011 kl. 19:49 (CET)

Program[rediger kilde]

Det kan se ut som om vi har en festkomite nå. Det ligger i alle fall an til et lite arrangement og treff i Oslo. Tid, sted og program annonseres her og på andre passende steder da dette er avklart. Mvh Ooo86 4. jan 2011 kl. 13:53 (CET)

Lengde på artikler[rediger kilde]

Burde vi ikke begrense lengden på artikler litt? f.eks Norsk_biografisk_leksikon/artikler er 1035.6kB stor, dette skaper problemer for enkelte nettlesere(*host*IE*host*), og inneholder desuten 21 609 lenker, er også vanskelig å tro at dette er til nytte for noen, kunne man heller f.eks dele dem opp etter etternavn (Norsk_biografisk_leksikon/artikler/A Norsk_biografisk_leksikon/artikler/B osv.)? --- Thor erik (Snakk til meg! jeg er ikke asosial|bidrag|Mine sider) 4. jan 2011 kl. 09:58 (CET)

Svaret er vel: Ja, det kan man. Se f.eks. hvordan det er gjort på Liste over forkortelser. Eivind (d) 4. jan 2011 kl. 14:45 (CET)
Ser en på oversikten de lengste sidene på bokmålswikipedia, er de fleste virkelig lange sider listesider. (unntak Kinesisk kirkehistorie). For lister er jo et av hovedpoengene nettopp at de er komplette, ikke en drøss med småtabeller som er ukomplette (f.eks. norske kommuner på A, norske kommuner på B etc). Brytes det opp kan en ikke lenger sortere valgfritt etter annen enn en kolonne, som fødselsår, dødsår, forfatter etc. Skal ha en sorterbar liste fra flere tabeller, vil en måtte klipp-og-lime inn i regneark/database fra det er mye pludder. H@r@ld 4. jan 2011 kl. 16:20 (CET)

Notis om kandidatartikler 86[rediger kilde]

Artikkelen Viktoria av Hessen-Darmstadt er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Viktoria av Hessen-Darmstadt
Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 6. jan 2011 kl. 06:57 (CET)

Artikkelen Norge under Sommer-OL 2008 er nominert til WP:AA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Norge under Sommer-OL 2008
Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 6. jan 2011 kl. 06:57 (CET)

Notis om kandidatartikler 87[rediger kilde]

Artikkelen Jonas Lie (1899) er nominert til WP:UA. Se Wikipedia:Kandidatsider/Jonas Lie (1899)
Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 8. jan 2011 kl. 13:58 (CET)