Wikipedia-diskusjon:Anbefalinger og retningslinjer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Offisielle retningslinjer[rediger kilde]

JHS' initiativ på Tinget til å merke enkelte sider virker fornuftig, og Wolframs forslag samme sted er en god start. Jeg utvider det litt med sider som jeg mener bør utvikles til offisielle retningslinjer (i tilfedig, ikke-prioritert rekkefølge; noen er enklere å bli enige om enn andre)

Bør lages:

I tillegg er det greit med noen mer uformelle veiledninger

Cnyborg 10. jan 2006 kl.20:41 (UTC)

Jeg putta malen på de fem du nevnte. Jeg synes også malen burde havne på Wikipedia:Retningslinjer for blokkering. Ellers skal jeg lage en Mal:Foreslått retningslinje, men veit ikke helt hvordan jeg skal inkorporere disse malene på denne sida… Jon Harald Søby 10. jan 2006 kl.20:59 (UTC)
    • Jeg har reservasjoner mot Dittaevas side. Den uttrykker ikke praksis her (vi har ikke noe generelt forbud mot redigering av beskyttede sider, og få wikipediaer har det (de: har det ikke)). Vi har aldri hatt problemer med misbruk av beskyttelsesfunksjonen, og kan kan heller ta den diskusjonen hvis det skulle bli nødvendig. Beskyttelse har her nesten utelukkende blitt brukt mot simpel vandalisme i sjeldne tilfeller, og jeg ser ikke noe galt i at administratorer slik som på de: fremdeles kan gjøre fornuftige redigeringer (et eksempel kunne være Stoltenberg-artikkelen) heller enn at en artikkel havner i en dvaletilstand. I tilfeller der det er uenighet om innhold har man klart å håndtere det på en fin måte. Wolfram 10. jan 2006 kl.21:00 (UTC)
Jeg mener som Wolfram at Dittaevas side ikke er klar for slik merking. Jeg synes dog at det er fornuftig med retningslinjer, men mener de kan være langt enklere enn det som står nå. Jeg ser mer på det som en forklaring av fenomenet, slik at nye brukere kan få mer oversikt over hva de står ovenfor. Enig med JHS i at retningslinjer for blokkering bør merkes; det kan også være andre jeg glemte. Cnyborg 10. jan 2006 kl.21:28 (UTC)
Ja, det høres fornuftig ut. På en: har de forøvrig et skille mellom "official policy" og "guideline" (som er mer forklarende). Wolfram 10. jan 2006 kl.21:41 (UTC)
Kom på en til: Wikipedia:Hva Wikipedia ikke er. Den er viktig. Cnyborg 10. jan 2006 kl.21:53 (UTC)
Jeg la inn Wikipedia:Skrivevansker og språkproblemer, som jeg ikke tenker meg som offisielle retningslinjer, men som en veiledning for to grupper med spesielle problemer her. Cnyborg 10. jan 2006 kl.22:51 (UTC)

Anbefalte og foreslåtte retningslinjer[rediger kilde]

I forbindelse med forslaget til retningslinjer for brukersider opprettet jeg Kategori:Utkast til regler og retningslinjer, der jeg også har plassert forslagene om beskyttelse, blokkering, tidligere avgjørelser, og wikikette. Plasseringen i denne kategorien sier ikke noe om hvor "offisielle" forslagene er eller hvor langt unna offisielle retningslinjer de eventuelt måtte være. I tillegg opprettet jeg kategorien Kategori:Anbefalte regler og retningslinjer for retningslinjer som forsåvidt er gjeldende politikk, men er mer å regne som anbefalinger enn regler. Noen eksempler er kategorisering, navnekonvensjoner, og stilmanual(er). Begge de nye kategoriene er underlagt Kategori:Regler og retningslinjer på Wikipedia. Foreslå gjerne flytting av sider mellom disse tre kategoriene. --Eddi (Snakk) 30. jan 2006 kl.23:20 (UTC)