Weekend (1967)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Weekend
orig. Week-end
Generell informasjon
Utgivelsesår1967
Prod.landFransk
Lengde105 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiJean-Luc Godard
ManusforfatterJean-Luc Godard
MusikkAntoine Duhamel
SjeffotografRaoul Coutard
KlippAgnès Guillemot
Eksterne lenker

Weekend [1] (fransk: Week-end) er en fransk langfilm fra 1967 regissert av Jean-Luc Godard. Filmen var Godards femtende spillefilm som regissør.

Handling[rediger | rediger kilde]

Roland og Corinne er gift med hverandre, men begge har en hemmelig elsker, og legger planer om å ta livet av hverandre. En helg setter ekteparet seg i bilen for å besøke foreldrene til Corinne. Formålet med turen er å sikre Corinnes foreldrearv; faren hennes ligger for døden, og Roland og Corinne er innstilt på å bokstavelig talt gå over lik for å redde Corinnes arv. Reisen foregår gjennom en landsbygd befolket av forskjellige bisarre karakterer, og preget av dramatiske bilulykker. Etter at deres egen Facel Vega blir ødelagt i en kollisjon, vandrer de gjennom en rekke vignetter der det fra tid til annen dukker opp figurer fra verdenslitteraturen og verdenshistorien, som Louis Antoine de Saint-Just og Emily Brontë.

Når Corinne og Roland til slutt kommer frem, viser det seg at faren hennes allerede har dødd. Men moren hennes nekter å gi dem deres del av arven. Roland og Corinne dreper henne, og legger ut på landeveien igjen. Men de kommer ikke langt før de ender opp hos en gruppe hippie-revolusjonære, som forsørger seg selv gjennom blant annet tyveri og kannibalisme. Roland forsøker å rømme fra hippiene, men blir innhentet, for deretter å bli partert og stappet i en gryte.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]