Weathering with you

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Weathering with you
orig. 天気の子
Weathering with You Movie (Wordmark)Logo.svg
Generell informasjon
GenreFantasy-film
NasjonalitetJapan
Premiere2019
Lengde112 min.
Språk JapanskRediger på Wikidata
Bak kamera
Foran kamera
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
DistributørToho (Japan)[1]
Premiere(r)19. juli 2019 (Japan), 17. januar 2020 (USA, Canada), 29. november 2019 (Spania), 5. september 2019 (Malaysia),[2] 30. oktober 2019 (Sør-Korea),[3] 16. januar 2020 (Tyskland), 28. mai 2020 (Danmark)
Eksterne lenker

Weathering with you er en japansk film fra 2020. Kategorien er fantasy. Hovedpersonene er en gutt som heter Hodaka og en jente som heter Hina.

Handling[rediger | rediger kilde]

I juni 2021 unnslipper student Hodaka Morishima Kōzu-shima det urolige hjemmelivet, og reiser til Tokyo. Når fergen han sitter på til byen blir rammet av dårlig vær, blir han reddet av Keisuke Suga - som gir Hodaka visittkortet sitt. Hodaka er blakk og sliter med å finne arbeid, men han møter Hina Amano - en ansatt i en McDonald's. Hun har medlidenhet med ham og gir ham noe å spise. Hodaka møter Suga og hans niese, Natsumi. Suga ansetter ham som sin assistent hos et lite okkult magasin-forlag, hvor de undersøker urbane legender knyttet til alt det uvanlig regnværet i Tokyo.

De hører en legende om en "solskinnspike" som kan kontrollere været. Hodaka oppdager at Hina bor alene sammen med sin bror Nagi, og de har ingen voksen verge. Hodaka foreslår Hodaka at de starter en virksomhet med Hina som solskinnspike, slik at hun kan fikse været for arrangementer som bryllup og fest. De lager et nettsted for å godta bestillinger, og virksomheten deres blir raskt en stor suksess. Men Hina blir vist på TV når de rydder himmelen før en festival, og nettsiden deres blir oversvømmet med forespørsler - så de bestemmer seg for å avslutte hele virksomheten. En etterforsker hos politiet leter etter Hodaka, fordi familien hans meldte ham som en "savnet person" hos politiet.

Politiet besøker Hina, og forhører henne samtidig som Hodaka gjemmer seg. De innser at fordi de ikke har noen verge, og moren deres har dødd nylig, kommer barnevernet til å ta dem - og skille barna. Hina sier at kroppen hennes sakte blir til vann, jo mer hun bruker kraften sin. Hun forklarer at hun er årsaken til det unormale været og er ment å være et menneskelig offer, og hennes forsvinning skal bringe været tilbake til det normale. Hodaka lover å beskytte henne, men neste morgen har Hina forsvunnet på himmelen, og alt regnet har stoppet. Hodaka bestemmer seg for å bringe Hina tilbake til jorden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.tenkinoko.com/.
  2. ^ "Shinkai's Weathering With You Film Opens in Malaysia on September 5"; utgiver: Anime News Network; forfatternavn: Rafael Antonio Pineda; verkets språk: engelsk; besøksdato: 28. oktober 2019.
  3. ^ «날씨의 아이». Daum (koreansk). Besøkt 29. juli 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]