Watford Gap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Watford Gap
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Kart
Watford Gap
52°18′22″N 1°07′26″V

Watford Gap er et sted ved landsbyen Watford i Northamptonshire, England. Stedet var tidligere knutepunkt for hestetransportruter. Det ligger i en åpning (herav gap i stedsnavnet) mellom åsene mellom Midlands og East Anglia rutene fra øst til vest brukte, og ved Watling Street som var en viktig rute fra nord til sør. I nyere tid er motorveien M1 og Grand Union-kanalen lagt gjennom samme område.

Et vertshus fra tiden med hestetransport er bevart, og ble inntil 2000 drevet som Watford Gap pub. Den ble det året stengt fordi den gamle bygningen må restaureres.

I dag er stedet mest kjent for det store motorveiserviceområdet ved M1, som var det første i sitt slag i Storbritannia. Serviceområdet tilbyr i tillegg til drivstoff og vanlige bensinstasjonvarer også overnatting, mat og forfriskninger.

Kulturelle referanser[rediger | rediger kilde]

Roy Harper skrev sangen «Watford Gap» for hans musikkalbum Bullinamingvase (1977). Rasteplassområdet har siden fått betydelig forbedringer siden dens spartanske tiden. Eierne av Watford Gap services protesterte til sangerens første referanse til stedet som «Watford Gap, Watford Gap / A plate of grease and a load of crap...». Harper ble rådet til utelate sporet fra framtidige utgivelser av albumet i Storbritannia, men det dukket opp på nytt i CD-utgivelsen og forble værende i den amerikanske utgivelsen.

Liverpool F.C.s sang «Anfield Rap» (1988) har referanser til de relativt få fotballspillerne på den tiden med en nordengelsk dialekt og viser til Watford Gap.