War Medal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
War Medal 1939-1945
Basisdata
Type:Medalje
Land:Storbritannia
Innført:16. august 1945
Mottakere:Se artikkel
Tekniske data
Utført i:Sølv eller koppernikkel
Festeanordning:Medaljebånd
Bredde:36 mm
Høyde:35 mm
Rangering

War Medal 1939-1945 er en britisk utmerkelse fra andre verdenskrig.

Utmerkelsen som var i form av en medalje, ble gitt til de som hadde tjenestegjort for den allierte styrker i minst 28 dager mellom 3. september 1939 og 2. september 1945. For de som var i handelsflåten måtte de 28 dagene ha vært til sjøs.

Design[rediger | rediger kilde]

Utmerkelsen består av en rund medalje i enten sølv eller koppernikkel, 36 mm i diameter. Advers viser Kong George VI i profil, og teksten: «GEORGIVS VI D:G:BR:OMN:REX F:D:IND:IMP». Revers har en løve som står på en tvehodet drage, hvor hodene er ett ørnehode og ett dragehode, for å illustrere den tyske og japanske fiende. Over løven står årstallene 1939 og 1945 på to linjer.

Medaljebåndet er 32 mm bredt og har 7 striper i fargene: rød, mørk blå, hvit, rød (senter), hvit, mørk blå og rød, som representerer fargene i Union Jack. Båndet ble påført ekeblad i bronse eller sølv hvis personen var Mentioned in Despatches eller fikk King's Commendation for Brave Conduct.

Medaljene var utlevert uten navn, unntatt for de som ble utlevert til personell i den canadiske handelsflåten, sørafrikanske eller australske styrker.