Walter Rothschild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Walter Rothschild
Walter Rothschild.jpg
Født8. februar 1868[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
London[5]Rediger på Wikidata
Død27. august 1937[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (69 år)
TringRediger på Wikidata
Gravlagt Willesden Jewish CemeteryRediger på Wikidata
Far Nathan Rothschild, 1st Baron RothschildRediger på Wikidata
Mor Emma Louisa RothschildRediger på Wikidata
Søsken Charles RothschildRediger på Wikidata
Barn Olga Alice Muriel RothschildRediger på Wikidata
Utdannet ved Magdalene CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Biolog, bankansatt, politiker[6], zoolog, ornitolog, entomolog, lepidopterologRediger på Wikidata
Parti Det konservative partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Royal SocietyRediger på Wikidata
Utmerkelser Victoria Medal of Honour (1897)Rediger på Wikidata

Lionel Walter Rothschild, 2. baron Rothschild, (født 8. februar 1868, død 27. august 1937) var en britisk bankier, politiker og zoolog. Han er mest kjent for å ha vært mottaker av brevet fra den britiske regjeringen der de erklærer deres intensjon om å skape et nasjonalt hjem for jødene i Palestina. Denne erklæringen kalles Balfourerklæringen. Rothschild var da en ledende skikkelse for sionistene i Storbritannia.

Walter Rothschild var eldste sønn og arving av baron Nathan Rothschild, en meget velstående finansmannen, av det internasjonale Rothschild-dynastiet. Walter var den eldste av tre barn, og ble utdannet hjemme i barndommen. Som barn var Rothschild meget interessert i zoologi, og han samlet insekter, sommerfugler og dyr. Blant hans kjæledyr i familiens hjem var kenguruer og eksotiske fugler. Som ung mann reiste Rothschild mye i Europa, gikk på universitetet i Bonn i ett år før han begynte ved Cambridge University.

I 1889 forlot Rothschild universitetet i Cambridge etter to års studier, da han ble pålagt å gå inn i familiens bankvirksomhet og studere finans. 21 år gammel gikk Rothsschild motvillig med på å jobbe i familiens bank, NM Rothschild & Sons, som har hovedbase i London. Rothchild jobbet i familiens bank mellom 1889 og 1908, men han manglet interesse eller evne i økonomi og finans, men det var ikke før i 1908 at han endelig fikk lov til å gi det opp dette yrket.

Selv om han aldri giftet seg hadde Rothschild to elskerinner, og med en av dem fikk han en datter, men han fikk aldri noen legitime barn. I 1929 kjøpte Rothchild et stort herskapshus ved Upper East SideManhattan, New York som var over 11 000 kvadratmeter stort. Han hadde stor interesse for taksonomi av fugler og sommerfugler.

The Rothschild collection[rediger | rediger kilde]

Walter Rothschild bygget sitt eget private museum i 1889, The Walter Rothschild Zoological Museum i Tring, i Hertfordshire, England. Dette kom til å inneholde en av de største naturhistoriske samlingene i verden, og museet åpent for publikum i 1892. I 1932 måtte han selge de fleste av sine fugler til American Museum of Natural History. I 1936 donerte han resten av samlingen til British Museum. The Rothschild collection er i dag en del av Natural History Museum i Tring. Rothschilde døde i august 1937 i Hertfordshire, 69 år gammel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Lionel Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild, biography/Lionel-Walter-Rothschild-2nd-Baron-Rothschild
  2. ^ a b Autorités BnF, Walter Rothschild, 10575486b
  3. ^ a b The Peerage, 9. okt. 2017, Lionel Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild, p7108.htm#i71071
  4. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Lionel Walter Rothschild, 6133655
  5. ^ Oxford Dictionary of National Biography
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]