Walter Rothschild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Walter Rothschild
Walter Rothschild.jpg
Født8. februar 1868
London
Død27. august 1937 (69 år)
Tring
Gravlagt Willesden Jewish Cemetery
Far Nathan Rothschild, 1st Baron Rothschild
Søsken Charles Rothschild
Utdannet ved Magdalene College
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Biolog, bankmann, politiker, zoolog, ornitolog, entomolog, lepidopterist
Parti Det konservative parti
Nasjonalitet Storbritannia
Livssyn Jødedom
Medlem av Royal Society
Utmerkelser Victoria Medal of Honour

Lionel Walter Rothschild, 2. Baron Rothschild (født 8. februar 1868, død 27. august 1937), en slektning av familien Rothschild. Han var en britisk bankier, politiker og zoolog.

Walter Rothschild var eldste sønn og arving av baron Nathan Rothschild, en meget velstående finansmannen, av det internasjonale Rothschild-dynastiet. Walter var den eldste av tre barn, og ble utdannet hjemme i barndommen. Som barn var Rothschild meget interessert i zoologi, og han samlet insekter, sommerfugler og dyr. Blant hans kjæledyr i familiens hjem var kenguruer og eksotiske fugler. Som ung mann reiste Rothschild mye i Europa, gikk på universitetet i Bonn i ett år før han begynte ved Cambridge University.

I 1889 forlot Rothschild universitetet i Cambridge etter to års studier, da han ble pålagt å gå inn i familiens bankvirksomhet og studere finans. 21 år gammel gikk Rothsschild motvillig med på å jobbe i familiens bank, NM Rothschild & Sons, som har hovedbase i London. Rothchild jobbet i familiens bank mellom 1889 og 1908, men han manglet interesse eller evne i økonomi og finans, men det var ikke før i 1908 at han endelig fikk lov til å gi det opp dette yrket.

Selv om han aldri giftet seg hadde Rothschild to elskerinner, og med en av dem fikk han en datter, men han fikk aldri noen legitime barn. I 1929 kjøpte Rothchild et stort herskapshus ved Upper East SideManhattan, New York som var over 11 000 kvadratmeter stort. Han hadde stor interesse for taksonomi av fugler og sommerfugler.

The Rothschild collection[rediger | rediger kilde]

Walter Rothschild bygget sitt eget private museum i 1889, The Walter Rothschild Zoological Museum i Tring, i Hertfordshire, England. Dette kom til å inneholde en av de største naturhistoriske samlingene i verden, og museet åpent for publikum i 1892. I 1932 måtte han selge de fleste av sine fugler til American Museum of Natural History. I 1936 donerte han resten av samlingen til British Museum. The Rothschild collection er i dag en del av Natural History Museum i Tring. Rothschilde døde i august 1937 i Hertfordshire, 69 år gammel.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]