Walter Mehring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Walter Mehring (født 29. april 1896, død 3. oktober 1981) var en kjent tysk forfatter og en av de mest fremtredende satiriske tyske forfatterne i Weimar-republikken.

Mehring var sønn av oversetter og forfatter Sigmar Mehring. Mehring`s litterære karriere begynte tidlig på 1920-tallet da han begynte å gi ut lyrikk og satirisk prosa i ulike magasiner og aviser, for eksempel de berømte avisene Weltbühne og Tage-Buch. Mehring kjempet mot militarisme og antisemittisme og betraktet seg selv som en anarkist. Mehring ble forfulgt av nazistene på 1930-tallet, særlig av Joseph Goebbels og hans Gestapo, og dermed flyktet han fra Nazi-Tyskland. Den 10. mai 1933 ble mange av Mehring`s bøker brent under den kjente bokbrenningen som ble arrangert av nazistene. Mehring emigrerte fra det tredje rike til Wien, hvor han blant annet møtte skuespiller og forfatter Hertha Pauli. Hun var Mehring`s følgesvenn under deres flukt fra nazistene gjennom store deler av Frankrike. Mehring dedikerte sitt litterære verk "Briefe zur Mitternacht" til henne.

Mehring oppholdt seg i Frankrike frem til nazistene okkuperte landet da han for en kortere periode satt fengslet i en interneringsleir. Mehring klarte å rømme fra fengselet. Mehring emigrerte kort tid etter flukten fra nazistene til USA. Ved hjelp av European Film Fund fikk han ansettelse ved Metro-Goldwyn-Mayer. Mehrig skrev flere artikler og ble en naturalisert amerikansk statsborger, men han klarte aldri å slå seg ned i USA og han dro tilbake til Europa etter at krigen var over. Tilbake i Europa var Mehrig ikke i stand til å gjenskape hans tidligere litterære suksesser. I oktober 1981 døde han i Zürich, da var han 85 år gammel.