Walter Hofer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Walter Hofer
Walter Hofer 2 - WC Zakopane - 27-01-2008.JPG
Født25. februar 1955 (65 år)
Seeboden
Beskjeftigelse Idrettsleder
Nasjonalitet Østerrike

Walter Hofer

Walter Hofer (født 25. februar 1955 i Seeboden, Østerrike) er sjef for skihopping og kombinert (Head of Ski Jumping & Nordic Combined) samt renndirektør for skihopping i det internasjonale skiforbundet (FIS). Som renndirektør har han hovedansvaret for at konkurransene blir gjennomført i samsvar med FIS' regler og retningslinjer[1], og han har også en viktig rolle under planleggingen av verdenscupen og eventuelle regelendringer.

Hofer har aldri selv vært aktiv skihopper. I ungdomsårene spilte han fotball for hjemstedsklubben SV Seeboden, før han i perioden 1976-82 var en del av trenerteamet i SV Spittal/Drau, som massør og trener. På denne tiden tok han handelsskole og massørutdannelse, og jobbet i administrasjonen for den østerrikske jernbanen, ÖBB. Fra 1982 var han massør og deretter kondisjonstrener i det østerrikske skiforbundet. I 1988 ble han assistenttrener for det tyske hopplandslaget, under hovedtrener Rudi Tusch.

Innen han i 1992 ble ansatt i FIS i en da nyopprettet stilling som koordinator/renndirektør for hopp, hadde han fullført en doktorgrad i treningsmetodikk i skihopping. I 2008 ble han også sjef for kombinert.[2][3]

Walter Hofer er gift og har to døtre.

SitatEn skiflygings-plastbakke på Copacabana i Rio, det ville vært noe! 200 000 tilskuere som solte seg og så på skiflyging.Sitat
– Walter Hofer[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Berkutschi Skijumping: Race-director Arkivert 19. september 2011 hos Wayback Machine.
  2. ^ Norges Skiforbund: Walter Hofer renndirektør også i kombinert[død lenke] (2. juni 2008)
  3. ^ FIS: Changes for Nordic Combined[død lenke] (5. juni 2008)
  4. ^ Enzyklopädie des Skispringens, s. 414: «Eine Skiflug-Mattenschanze an der Copacabana in Rio. Was wäre das für ein Spektakel! 200.000 Zuschauer, die sich in der Sonne räkeln, und dabei gleichzeitig einem Skifliegen zuschauen.»

Kilder[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]