Vollen (Bodø)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vollen
Beliggenhet
Kart
Vollen
67°17′34″N 14°26′10″Ø

Vollen er et strøk i Rønvik bydel i Bodø.

Beliggenhet og avgrensing[rediger | rediger kilde]

Strøket ligger sentralt, nord i Rønvik bydel. I nord grenser strøket mot Opplia, der grensen er Fjellveien, mens det i vest avgrenses av Rønvikveien mot Årnes. I sør ligger Kleiva, som ligger på motsatt side av Nordlandsbanen, mens i øst ligger Stordalen. Grensen mellom Vollen og Stordalen går i brattbakken mellom strøkene, der det ikke er gjennomfartsårer for biltrafikk, kun gangveier. Mot nordvest ligger marka enkelt tilgjengelig med et mangfoldig nett av turstier. En kan enkelt ta seg til Rønvikfjellet, Keiservarden og Ramnfloget fra Vollen. Fra sistnevnte fjell har man god utsikt over Vollen.

Bebyggelse[rediger | rediger kilde]

Vollen er svært kjent for sin karakteristiske rekkehusbebyggelse, selv om det er stor variasjon i bebyggelsen. I vest, samt i deler av østsiden av strøket, preger eneboligene, mens de kjente rekkehusene ligger sentralt midt i strøket. Mot nordøst preges blokkbebyggelse, der det meste er lavblokk. I sør ligger Vollsletta sykehjem og andre kommunale bygg, som opptar det meste av arealet der.[1]I vest ligger Vollens eneste butikk, Coop Prix som ble renovert og utvidet i 2017. Tidligere har butikken hatt flere navn bl.a. Matkroken, ICA, RIMI og Vollen Supermarked.

Rekreasjon og barnehager[rediger | rediger kilde]

Den tette befolkningstettheten gjør at Vollen har to barnehager, Vollen barnehage[2] og Lillevollen barnehage.[3] Ellers er det én lekeplass i strøket med klatrestativ, fotballbane og basketballkurv, og et anlegg med en liten fotballbane og et volleyballnett. Nordvest for strøket ligger en opplyst akebakke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vollen sykehjem». Bodø kommune. Arkivert fra originalen 7. desember 2013. 
  2. ^ «Vollen barnehage». Arkivert fra originalen 2. oktober 2013. 
  3. ^ «Lillevollen barnehage». Arkivert fra originalen 17. februar 2014. Besøkt 30. september 2013.