Flatvoll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flatvoll
Beliggenhet
Kart
Flatvoll
67°17′29″N 14°25′04″Ø

Flatvoll er en drabantby i Bodø, i Nordland. Flatvoll ligger i bydel Rønvik og er en av to drabantbyer i bydelen, i tillegg til Rønvikleira. Siden Rønvik ligger knappe tre kilometer fra sentrum, er drabantbyen en av Bodøs minste. På Flatvoll er det en dagligvarebutikk, en kiosk, et legesenter, en pizzarestaurant, en hundekennel- og hundematforretning og en VVS-butikk.

Grenser[rediger | rediger kilde]

Siden strøk og drabantbyer ikke er geografisk bestemt av autoriteter har ikke Flatvoll noen eksakt grense. Rønvikveien og jernbanelinjen er et vanlig syn på hva som er grensen, men flere av forretningene ligger på sørsiden av Rønvikveien, så mer nøyaktig kan man si at alt som ligger mellom jernbanelinjen, Rønvikveien og Leiteveien er Flatvoll. Mange av blokkene og villaene som ligger i de nærmeste parallellgatene kan også tolkes som en del av Flatvoll.

Bebyggelse[rediger | rediger kilde]

Mye av Flatvoll består av leiligheter på to etasjer av tre, men det finnes også nyere blokker på opp til fem etasjer og villaer. Helt nord på Flatvoll ligger det en stor park med grill og lekeplass for blokkene. Skoleelevene på Flatvoll har tradisjonelt tilhørt Øvre Rønvik skolekrets med barne- og ungdomsskole på Saltvern skole, men ha i senere år blitt med i Nedre Rønvik grunnet manglende kapasitet på Saltvern skole.