Vilde Bjerke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vilde Bjerke
Født26. juni 1960 (59 år)
Far André Bjerke
Mor Henny Moan
Beskjeftigelse Skuespiller, skribent, musiker, sanger
Nasjonalitet Norge

Vilde Bjerke (født 26. juni 1960) er en norsk artist, skuespiller og forfatter.

Hun er datter av dikteren André Bjerke og skuespillerinnen Henny Moan, og stedatter av Ole Paus (som Moan var samboer med fra 1973). Hennes foreldre introduserte med henne navnet Vilde som har fått høy popularitet i Norge.

Bjerke debuterte som tekstforfatter som 13-åring i 1973 med sangen «Blomsten» på Ole Paus' plate Blues for Pyttsan Jespersens pårørende.[1] Bjerke har gått på Toneheim folkehøgskole og Østlandets musikkonservatorium, hvor hun utdannet seg til bratsjist. I tillegg har hun tatt mellomfag i fransk, teatervitenskap og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Hun har hatt flere mindre skuespillerroller, blant annet i Bentein Baardsons oppsetning av Peer GyntNRK, samt i Magnus Nilssons Solmomentet på svenske SVT i 1989. Som artist er Bjerke mest kjent for albumet Alene (2004). Vilde Bjerke har siden 1978 jobbet aktivt for å formidle sin fars forfatterskap. Hun holder forestillinger, har gitt ut CD-er med André Bjerkes barnevers, samt skrevet boken Du visste om et land – Om min far André Bjerke (2002). Hun er bosatt på Lillehammer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]