Viktor Khristenko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Viktor Khristenko
Victor Khristenko.jpg
Født28. august 1957 (62 år)
Tsjeljabinsk
Ektefelle Tatjana Golikova (2003–)
Utdannet ved Statsuniversitetet i Sør-Ural
Beskjeftigelse Politiker, samfunnsøkonom
Parti Sovjetunionens kommunistiske parti
Nasjonalitet Sovjetunionen, Russland
Utmerkelser
10 oppføringer
Æresordenen, 3. klasse av Fedrelandets fortjenstorden, 4. klasse av Orden for tjeneste for fedrelandet, 1. klasse av Sergij Radonezjskij-ordenen, Stolypin medal, storoffiser av Republikken Italias fortjenstorden, Vennskapsordenen, Russian Federation Government Certificate of Honour, Den hellige fyrst Daniel av Moskvas orden, storkors av Republikken Italias fortjenstorden

Viktor Borisovitsj Khristenko (russisk Виктор Борисович Христенко; født 28. august 1957 i Tsjeljabinsk, Russland) er en russisk politiker og økonom. I perioden 24. februar til 5. mars 2004 var han fungerende statsminister i Russland etter at forgjengeren Mikhail Kasjanov ble avsatt av president Vladimir Putin.

Han er gift og har tre barn. Han har doktorgrad i økonomi og jobbet etter endt utdanning ved universitetet i Tsjeljabinsk. Fra 1991 til 1997 hadde han høye posisjoner i administrasjonen i Tsjeljabinsk oblast. I 1997 kom han til Kreml som visefinansminister og fra 1999 var han visestatsminister. Etter sin korte statsminsterperiode har han vært industri- og energiminister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]