Vikram Kolmannskog

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vikram Kolmannskog
Født6. september 1980 (39 år)
Beskjeftigelse Forfatter, jurist
Nasjonalitet Norge

Vikram Kolmannskog (født 6. september 1980) er en norsk gestaltterapeut, jurist, samfunnsviter og skribent. Han er spesialist på klimaflyktninger. Kolmannskog har undervist og forsket i rettssosiologi, menneskerettigheter, gestaltterapi og andre fag.

Klimaflyktninger[rediger | rediger kilde]

I 2008 forfattet Kolmannskog rapporten Future floods of refugees - a comment on climate change, conflict and displacement. Rapporten ble innledningen til[trenger referanse] Flyktninghjelpens og norsk UDs arbeid for å bedre rettighetene til klimaflyktninger.[1][2] På bakgrunn av rettssosiologisk og rettsdogmatisk forskning på klimaflyktningers behov og rettigheter ble han i 2014 tildelt en dr.philos. ved Juridisk Fakultet, Universitetet i Oslo.

Gestaltterapi[rediger | rediger kilde]

Siden 2012 har Kolmannskog praktisert som gestaltterapeut og forsket på gestaltterapi. Også innen dette feltet har han vært spesielt opptatt av marginaliserte grupper. Han har blant annet bidratt til forskning vedrørende transpersoner.[3][4][5] Siden høsten 2015 har han vært 50 % ansatt som førsteamanuensis ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole.

I 2015 kom han med boken Den tomme stolen. Fortellinger fra gestaltterapiFlux forlag. Boken er en introduksjon til gestaltterapi såvel som en samling terapifortellinger.

Skribentvirksomhet[rediger | rediger kilde]

Kolmannskog skriver sakprosa og fiksjon. Tekstene har vært på trykk i både norske og internasjonale medier som Aftenposten, Morgenbladet, Pink Pages, Warscapes og Erotic Review Magazine.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Strålende mottakelse for rapport om klimaflyktninger». Flyktninghjelpen. 22.04.2008. 
  2. ^ «Lansering av Flyktninghjelpens utredning om klimaflyktninger». Utenriksdepartementet. 22.04.2008. 
  3. ^ Vikram Kolmannskog (2014). «Militærmann og disco-queen». Bladet Psykisk Helse. 
  4. ^ Vikram Kolmannskog (2014). «Gestalt Approaches to Gender Identity Issues». Gestalt Review 18 (3). 
  5. ^ Vikram Kolmannskog (2013). «Kjønnsidentitet og polaritetsteori». Norsk Gestalttidsskrift X (2). 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]