Vickibella

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vickibella
Nomenklatur
Vickibella
Leschen & Löbl, 2006
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
FamilieKortvinger
UnderfamilieDråpebiller
Økologi
Antall arter: 1
Habitat: på land, knyttet til sopp
Utbredelse: New Zealand
Inndelt i

Vickibella er en slekt av biller som lever av og på sopp. De hører til underfamilien dråpebiller (Scaphidiinae) i den artsrike familien kortvinger (Staphylinidae).

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små (ca. 2  mm), dråpeformede, svært blanke biller, brune eller svarte. Antenner og bein kan foldes tett inntil kroppen slik at hele billen blir glatt og dråpeformet, og svært vanskelig å få tak på. For ekesmpel er det nesten umulig å plukke opp en slik bille med en pinsett. Hodet er bredt med små fasettøyne. Antennene er temmelig lange og ganske tynne, de to innerste og tre ytterste leddene noe tykkere. Brystskjoldet (pronotum) er glatt, blankt og hvelvet, fint punktert, med jevnt kurvede sidekanter. Dekkvingene er jevnt rundede, glatte, fint punkterte, med en fure (sømstripen) langs innerkanten, men ellers uten lengdestriper. De er tvert avkuttet bak og dekker ikke bakkroppsspissen på levende eksemplarer. På døde eksemplarer i samlinger er ofte bakkroppen skrumpet sammen slik at den er fullstendig dekket av dekkvingene. Bakkroppen er tilspisset bak. Beina er lange og spinkle.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Slekten er utbredt på New Zealand.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Leschen, R.A.B. & Löbl, I. 2006 [2005]. Phylogeny and classification of Scaphisomatini (Staphylinidae: Scaphidiinae) with notes on mycophagy, termitophily, and functional morphology. Coleopterists Society monograph 3: 1–63.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]