Vickers-Armstrongs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vickers-Armstrongs
BransjeProduksjon av militære stridskjøretøyer, skipsbygging, produksjon av jern og stål, samt ferrolegeringer, kjøretøyskonstruksjon, metallindustri, våpenindustri
Etablert1927
Opphørt 1977
Forgjenger(e)Armstrong Whitworth, Vickers Limited
MorselskapArmstrong Whitworth
Vickers Limited
HovedkontorMillbank Tower
LandStorbritannia

Vickers-Armstrongs Limited var et britisk industri-konglomerat grunnlagt gjennom fusjonen mellom Vickers Limited og Sir W G Armstrong Whitworth & Company i 1927. Mesteparten av selskapet ble nasjonalisert på 1960- og 1970-tallet, det som var igjen ble skilt ut som Vickers plc i 1977. Selskapet er kjent for sine fly og stridsvogner under Andre verdenskrig og passasjerfly i tiårene etter krigen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vickers fusjonerte med det Tyneside-baserte selskapet Armstrong Whitworth, grunnlagt av W. G. Armstrong, og ble Vickers-Armstrongs, Ltd i 1927. Armstrong Whitworth og Vickers hadde utviklet lignende produksjonslinjer, og ekspandert inn i forskjellige militære sektorer gjennom å lage forskjellige militære produkter. Armstrong Whitworth var kjent for deres artilleri-fabrikk i Elswick og skipsbygging på et verft i High Walker på elva Tyne.

I 1929 fusjonerte den nylig oppkjøpte jernbanedivisjonen med jernbanedivisjonen til Cammell Laird for å opprette selskapet Metropolitan Cammell Carriage and Wagon (MCCW); Metro Cammell.

I 1935, før krigs-opprustningen begynte, var Vickers-Armstrongs den tredje største industri-arbeidsgiveren i Storbritannia, kun slått av Unilever og Imperial Chemical Industries.[1]

I 1960 fusjonerte Vickers-Armstrongs (herunder Supermarine) med Hunting Aircraft, Bristol Aeroplane Company og flyproduksjonen til English Electric og stiftet British Aircraft Corporation (BAC) etter myndighetenes anbefalinger.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Militære kjøretøy[rediger | rediger kilde]

Militære fly[rediger | rediger kilde]

Vickers konkurrerte også for kontrakter med design på modellene på:

Passasjerfly[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ David Edgerton (8. desember 2005). Warfare State: Britain, 1920–1970. Cambridge University Press. s. 37. ISBN 978-1-139-44874-1. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]