Vickers-Armstrongs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vickers-Armstrongs
River Tyne.Scotswood Bridge.Vickers Armstrong Works - geograph.org.uk - 486153.jpg
BransjeMetallindustri, våpenindustri
Etablert1927
Opphørt1977
Forgjenger(e)Armstrong Whitworth, Vickers Limited
MorselskapArmstrong Whitworth
Hovedkontor Millbank TowerRediger på Wikidata
LandStorbritannia

Vickers-Armstrongs Limited var et britisk industri-konglomerat grunnlagt gjennom fusjonen mellom Vickers Limited og Sir W G Armstrong Whitworth & Company i 1927. Mesteparten av selskapet ble nasjonalisert på 1960- og 1970-tallet, det som var igjen ble skilt ut som Vickers plc i 1977. Selskapet er kjent for sine fly og stridsvogner under Andre verdenskrig og passasjerfly i tiårene etter krigen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vickers fusjonerte med det Tyneside-baserte selskapet Armstrong Whitworth, grunnlagt av W. G. Armstrong, og ble Vickers-Armstrongs, Ltd i 1927. Armstrong Whitworth og Vickers hadde utviklet lignende produksjonslinjer, og ekspandert inn i forskjellige militære sektorer gjennom å lage forskjellige militære produkter. Armstrong Whitworth var kjent for deres artilleri-fabrikk i Elswick og skipsbygging på et verft i High Walker på elva Tyne.

I 1929 fusjonerte den nylig oppkjøpte jernbanedivisjonen med jernbanedivisjonen til Cammell Laird for å opprette selskapet Metropolitan Cammell Carriage and Wagon (MCCW); Metro Cammell.

I 1935, før krigs-opprustningen begynte, var Vickers-Armstrongs den tredje største industri-arbeidsgiveren i Storbritannia, kun slått av Unilever og Imperial Chemical Industries.[1]

I 1960 fusjonerte Vickers-Armstrongs (herunder Supermarine) med Hunting Aircraft, Bristol Aeroplane Company og flyproduksjonen til English Electric og stiftet British Aircraft Corporation (BAC) etter myndighetenes anbefalinger.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Militære kjøretøy[rediger | rediger kilde]

Militære fly[rediger | rediger kilde]

Vickers konkurrerte også for kontrakter med design på modellene på:

Passasjerfly[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ David Edgerton (8. desember 2005). Warfare State: Britain, 1920–1970. Cambridge University Press. s. 37. ISBN 978-1-139-44874-1. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]