Vestnorsk filmsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vestnorsk filmsenter er et aksjeselskap eid av Bergen kommune, Vestland fylkeskommune og Møre og Romsdal fylkeskommune.[1] Filmsenteret en del av statens og regionens virkemiddelapparat på filmområdet. Kjernevirksomheten i selskapet er å forvalte tilskudd til utvikling og produksjon av kortfilm og dokumentarfilm, og til utvikling av spillefilm, dramaserier og spill.

Vestnorsk filmsenter er medlem av paraplyorganisasjonen FilmReg[2].

Historikk[rediger | rediger kilde]

Vestnorsk filmsenter AS ble etablert i 1994 og har vært virksom fra årsskiftet 1995. Vestnorsk filmsenter eies av Bergen kommune, Vestland fylkeskommune, og Møre og Romsdal fylkeskommune.

I 2009 ble Western Norway Film Commission innlemmet i filmsenteret.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Vestnorsk filmsenter ledes av et styre oppnevnt av eierne, VIRKE Produsentforeningen og Filmforbundet. Driften ledes av daglig leder, som utnevnes for en åremålsperiode. Selskapet har hovedkontor i Bergen, og avdelingskontor i Møre og Romsdal.

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

Western Norway Film Commission[rediger | rediger kilde]

Western Norway Film Commission representerer Vestlandet som innspillingssted for internasjonale spillefilmer, dramaserier og andre audiovisuelle produksjoner.

BAKOM[rediger | rediger kilde]

BAKOM er et møtested for unge mellom 16 og 30 år som vil lage film eller utvikle spill. BAKOM tilbyr lån av utstyr, møterom, klipperom og studio, og gir veiledning, kurs og verksteder innen relevante fagområder på ulike nivå.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Selskapet forvalter i 2020 kr 12 258 000,- fra Kulturdepartementet til selskapets virksomhet, samt 7 millioner fra eiere og regionale samarbeidspartnere til drift, manus- og prosjektutvikling og bransjeutviklende tiltak.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om vestnorsk filmsenter». www.vestnorskfilm.no. Arkivert fra originalen 1. februar 2021. Besøkt 27. januar 2021. 
  2. ^ «Nettside for FilmReg». www.filmreg.no. Besøkt 27. januar 2021.